Firande, Mina döttrar, Vardagsliv

Älskade mamma

1 år av saknad

I går var det den 23 september. Under dagen fick jag reda på en massa saker som både firades och saknades. Min älskade mamma skulle i går ha fyllt 78 år och somnade dessutom in för ett år sedan på samma dag. Det var också en del bekantas barn som fyllde år och min farmor somnade också in denna dag.

Älskade mamma

Så vad skulle man göra på denna dag. Jag vet att mamma inte skulle velat att jag satt och grät på hennes dag utan att jag skulle må bra och minnas dom fina bitarna tillsammans. Och det gjorde jag också.

älskade mamma

Michis och jag pratade tidigare om vad vi skulle göra och bestämde oss till slut för att gå ut och äta tillsammans. Både för att ha trevligt tillsammans, men också för att “fira / sakna ” mamma / mormor. Vi bokade bod på Pinchos i Sundbyberg där vi också träffades.

älskade mamma

Vi fick vårt popcorn som vanligt och beställde in varsin drink medans vi pratade och sen bestämde vad vi skulle äta. Det blev sju små rätter som vi sedan delade på. Och inte orkade vi äta upp alla heller.

älskade mamma

Det blev också en god drink till medans vi åt och Michis beställde nån söt drink med sockervadd till mig.

Den var väl kanske i det sliskigaste laget, men kul att testa på.

Det blev inte så sent då vi hade bordet mellan sex och åtta och när vi var klara gick vi in till Berg’s bistro som ligger bredvid. Vi tog ett glas vin och väntade på att Daniel skulle komma och hämta Michis. Men jag fick följa med och så skjutsade dom hem mig. Ganska skönt att slippa sätta sig på pendeln eller ringa till Christer och fråga om han också kunde komma.  Sen blev det en lugn kväll med tända ljus – som Christer redan hade tänt när jag kom hem. Han har börjat bli väldigt pysslig med sånt så det är kul.