Kistamässan, Vardagsliv

Två dagars mässa

Inflyttningen sker först

Det har varit två dagars mässa på Kista där jag också har jobbat. Men jag började dagen innan då det var inflyttning och alla montrar skulle sättas upp och piffas till. Det är rätt kul att se alla dessa möbler, blommor, hyllor och gud vet allt vad dom kommer med. Och så går man in i mässan dagen efter och ser allt som satts upp.

Två dagars mässa

Det är inte ovanligt att många försöker göra på sitt egna sätt när det gäller inflyttningen. Vi har en lastgård på baksidan av mässan och där tar vi in bilar och ställer upp dom efter ett system. Vi skriver också upp både telefonnummer och registreringsnummer för att kunna ringa dom ifall dom står för länge. Vissa försöker med både det ena och andra för att få stå kvar. Men vi ser till att det är rullning på bilarna så att alla kan få komma in på ett eller annat sätt.

Sen att andra försöker köra in utan vår tillåtelse händer alltid, så det gäller att man håller koll på grinden och att ingen smiter in utan lov. Och när man är tjej / kvinna finns det manliga chaufförer som tror att dom kan smita undan. Men inte då. Jag står med hela mina 156 cm i grinden och säger NEJ ! Ha ha !

Två dagars mässa

Mässdagarna

Jag startade mässdag nummer ett i konferensdelen där jag satt i receptionen. Det var rum som var hyrda av företag som skulle ha röstning, möten och information. Det brukar vara rätt lugnt när man sitter där då dom sköter sig själva, men denna gång fick jag hjälpa till med lite allt möjligt. Och när dagen var slut så plockade jag undan allt när det gäller disk och skräp så köket slapp springa runt i alla rum och titta. Och det blev uppskattat.

Två dagars mässa

Denna bil stod utanför mässan och det var många som gick in där. Om jag skulle vara helt ärlig vet jg inte riktigt vad som diskuterades i bilen när dom var där, men den var populär i alla fall.

Två dagars mässa

Dag två stod jag i entren och tog emot besökare och utställare, såg till att dom hade sina badges runt halsen eller skrev ut nya. Vi tog en liten sväng runt på mässan också när det var lugnt på eftermiddagen för att se hur det såg ut och dessa låg och hade en skön massage i stolarna.

Två dagars mässa

Mässan stängde klockan fyra och vi var fyra stycken som gick ut på lastgården och började förbereda ett kösystem. Alla ville plocka undan sina montrar och åka hem och vissa hade en lång väg att åka så därför är det väldigt hektiskt på utflytten. Tills allt börjar lugna ner sig och dom flesta åkt iväg.

Två dagars mässa

Vi har fått en ny kur på lastgården också som vi ska kunna utnyttja när det är dåligt väder. Just nu har den bara blivit levererad. Men sen ska den upp vid grinden så man har koll på alla bilar som kommer och åker,

Fredag

I dag är det fredag och två dagars mässa är över. Just nu sitter jag med Ricinolja i håret och ska snart gå upp och skölja ut det. Sen blir det en tur till Åkermyntan då jag ska komplettera middagen lite. Inget planerat inför helgen utan kommer att ta den si den kommer.