Mat & bak, Pyssel, Vardagsliv

Helgerna går fort som vanligt

Antagligen för att det bara är två dagar

Söndag och helgen är över igen. Helgerna går fort som vanligt och man försöker både göra det man inte gör på vardagarna men också koppla av. Och i helgen har det inneburit bägge sakerna. Lite nytta både lördag och söndag men också lite avkoppling. Och det är väl så det ska vara ?!

Helgerna går fort som vanligt

I dag passade jag på att ställa mig i solen i trädgården och gjuta lite pumpor till Halloween. Dom blev inte så snygga, men det ska väl synas att dom är hemgjorda ? Lite roligare då. Och det var faktiskt första gången som jag gjorde dom. Och det blir nog fler i veckan. Men jag vill testa och se när jag har tagit bort gummisnoddarna och nylonstrumporna innan jag gör fler. För jag ser redan nu några problem. Men man måste ju börja någonstans.

Helgerna går fort som vanligt

Höstmys

Altanen har också blivit lite mer städad. Nu är jag nästan i hamn med den och jag tror vi gjorde det sista idag Christer och jag när vi satte fast ett tyg mellan hus och och förråd i form av en sån där sida från en pergola som vi fått av Kjell.

Helgerna går fort som vanligt

Fuskplädarna har fått komma fram och ligger nu på stolar och soffa.

Helgerna går fort som vanligt

Vi har fått ett favoritbröd här hemma. Jag har bakat det en gång tidigare och i fredags kom jag att tänka på det så jag åkte och köpte jäst. Och på kvällen bakade jag en långpanna och lämnade några framme till frukosten och frös jag in resten fyra och fyra. Recept till brödet är gjort av Niiinis och är supergott. Och även om jag hatar gröt och grötlukt då det är havregryn i smeten så blir resultatet gudomligt.

Helgerna går fort som vanligt

Eftersom man har det lite kallare nu för tiden inomhus pga av elpriserna så håller blommorna längre. Det är faktiskt sant. Dessa liljor köpte jag för en vecka sen och det är först nu dom börjar blomma.

Nästa vecka

I morgon är det måndag och ny vecka. Och på onsdag och torsdag är det Elmässa på kista. Men jag har jobb måndag till torsdag då det är inflytt inför mässan måndag och tisdag.