Vardagsliv

Försöker få till julkänslan

Nu ska här julfixas

Måndag och ny vecka. Julafton närmar sig med stora steg och av nån anledning så ar jag inte samma julkänsla som jag hade förra året. Jag vet inte varför. Förra året var det första året utan både mamma och Enar och jag ville försöka få in våra vanliga traditioner. Jag försöker få till julkänslan så att det blir så mysigt som möjligt i år också. Och jag har tom frångått några traditioner som vi brukar ha.

Försöker få till julkänslan

Vi brukar som tradition inte klä granen förrän dagen innan julafton. Men idag tog jag ner granen nu på morgonen och har satt in ljus. Och när jag menar ta ner så har vi en fejk gran som vi köpte förra året. En mindre model med vitt på så det ser ut som om det är snö på den.

Försöker få till julkänslan

Mammas tomte står jämte julgranen !

Plan för dagen

Eftersom jag satte igång med julpyntet direkt när Christer åkt iväg och jobbar har jag nu satt mig ner i 10 minuter och planerar dagen framåt. Jag ska försöka få till så mycket som möjligt innan Christer kommer hem för när julpynt i kartonger kommer fram så blir det stökigare än var det var tidigare. Hur kommer det sig egentligen? Ha ha!

Senare i veckan kommer det bli kallare så det kommer att gå åt en hel del ljus. Så man kanske ska passa på att köpa upp sig på ett gäng när jag åker ut. För tänkte åka ut och göra några ärenden innan jag fortsätter inne med julpysslet. Sen får det bli datorn. För den har jag lagt åt sidan i helgen och jag vet att jag både har mail och annat att göra. Men bara julpysslet blir någorlunda klart så kan jag koncentrera mig på det i lugn och ro sen.