Julen 2022, Shooping, Vardagsliv

Det tog längre tid hem

Ett besök på Ullared

För tre veckor sedan så blev det snökaos nästan i hela landet och då hade jag planerat att åka till Ullared. Men jag fick boka om på grund av vädret och det var tur det. Så i fredags åkte jag och mannen ner till Ullared tillsammans istället. Ibland blir det inte som man tänkt, men vi gjorde det bästa av situationen då hotellrummet och garageplatsen var betalda redan. Vi har haft två bra dagar även om det tog längre tid hem på grund av att spolarna på bilen slutade fungera då det var kallt. 

Det tog längre tid hem

Christer och satte oss i bilen lite senare än planerat ändå och kom iväg i fredags vid halv sex tiden på morgonen. Vi hade ju fem timmars bilresa framför oss och vi visste inte riktigt hur kallt det skulle bli på vägen. Men det gick bättre än vad vi trott då det inte var någon trafik alls för våran del neråt. Det som var lite jobbigt var att det var en utav årets mörkaste natt. Så när vi åkte var det totalt kolsvart ute, men det blev ljusare och ljusare under vägen. Och efter två timmars bilresa stannade vi och käkade lite frukost på Mc Donalds. 

Det tog längre tid hem

Vi passerade städerna en och en och olika temperaturer. Från nollan ända till minus sexton.

Ullared

Vi kom fram till Ullared efter fem timmars bilresa och gick in och fick både vårt hotellrum och garageplats. Sen var det bara att gå ner till Gekås och börja handla. Vi gick igenom butiken först för att kolla läget hur det såg ut nu och vad dom hade att erbjuda innan vi började fylla vagnen med varor. Jag hade lite koll på vad som var bra pris och inte och vissa saker som jag planerat att köpa upptäckte jag var dyrare än “hemma”. 

Det tog längre tid hem

Eftersom vi bodde tvåhundrafemtio meter ifrån hotellet handlade vi en sväng och gick tillbaka till bilen med det. Sen gick vi tillbaka och käkade lite innan vi fortsatte att handla. Några saker som vi sett på Gekås / Ullareds hemsida var totalt slut så det var lite synd. Det var till exempel deras rutiga pyjamasbyxor till bra pris och det skulle jag köpa till hela familjen, men det var totalt slut.

Vi tog en drink i baren innan vi hamnade på hotellrummet för kvällen och dessa kopparglas var både snygga och höll kylan så dom har jag googlat fram och ska försöka köpa. Supersnygga och tänk att ha dom på sommaren med en kall drink i !

Vi fick stanna flera gånger på vägen hem

I går lördag när vi skulle åka hem åt vi frukost och gick ner och handlade lite matvaror till julen. På hemvägen fick vi stanna fler gånger då vindrutespolarna både frös och vi kunde inte göra rent vindrutan. Och när den funkade så var det på passagerarsidan. Så det tog längre tid hem då vi var tvungna att stanna.

Christer och jag brukar inte ge varann julklappar till varann längre. Vi har varit tillsammans för länge för det. Ha ha ! Men jag fick honom att köpa sig en “present” till sig själv och i eftermiddag kunde han inte låta bli att börja på den. Lego för “vuxna” eller vad jag nu ska kalla det för. Resultat visar jag sen när det är klart. Jag kanske ska titta på ett till som en liten överraskning till honom på jul?!