FRAM bemanning, Kistamässan, Vardagsliv

Nu tar jag lite ledigt

Drygt en veckas ledighet

I mitt förra inlägg skrev jag om mässan jag jobbade på förra veckan. Det blev en hel del timmar då jag och min ena kollega var ansvariga för containrarna som stod på lastgården. Efter en helg som gick snabbt har jag denna vecka jobbat när det var Fastighetsmässa på Kistamässan. Den var helt annorlunda mot förra veckans mässa. Nu tar jag lite ledigt i drygt en vecka och jag har redan börjat planera det jag ska tillbringa mina dagar med. Jag har bland annat en hel del plantor jag satt som måste planteras om innan dom rasar totalt från krukorna. Sen har jag en hög som ska manglas också. För finns det något härligare än manglade kökshanddukar till exempel ?!

Nu tar jag lite ledigt

Veckans mässa som jag jobbade på var en Fastighetsmässa och dom hade två dagars inflygning av den i måndags och tisdags. Jag jobbade då på lastgården tillsammans med kollegor. Det kom personbilar och lastbilar som ville lasta av gods inför mässan och så byggdes det för fullt under dessa dagar.

Nu tar jag lite ledigt

Efter två dagar satt jag sedan under mässan i registreringen där alla kom in och visade upp sina biljetter. Biljetterna var gratis för dom som arbetade med detta och skulle visas upp för oss som satt där. Jag satt bland annat i den “luckan” som hade hand om utställarna och dom som återkom och redan hade fått sina “Badgers”.

När jag kom på morgonen passade jag på att gå runt i mässan för att se hur det såg ut och jag fastnade för dessa “stövlar” som jag tyckte var en rolig detalj i montern. Så jag var tvungen att ta ett kort på dom.

Efter att ha suttit i registreringen den sista dagen klädde jag på mig och jag och mina två andra kollegor – Elisabeth och Elias – gick ut på lastgården. Nu var det dax för utflykt av mässan och som vanligt är det lite rörigt när vi öppnar porten på lastgården. Folk strömmar ut och vill ut till sina bilar med saker dom kan bära, bilar kommer från två olika håll och vill in på lastgården. Vi dirigerar trafiken och gör ett kösystem och när vissa var klara så gav dom oss en tumme-upp och sa att vi fixade detta galant. Det är kul att höra.

Snart ny vecka

Idag är det lördag och det är ett riktigt xx-väder ute. Det har småregnat hela dagen och vi har väl inte gjort så jättemycket. I går däremot åkte jag till Barkarby och besökte en del olika butiker. Det behövde både mat, dricka och ljus hem. Så det var skönt att få allt inhandlat på förmiddagen. För att sen kunna ta hand om allt i lugn och ro. Vi tittade på kvällen på den senaste Beck-filmen som det var premiär på igår. Jag somnade så klart så jag ska sätta mig ner och titta på den i lugn och ro. Antingen imorgon eller på måndag när Christer åkt och jobbat.

I morse tittade jag runt på Facebook och börjar man titta på “händelsen” så kan man inte riktigt sluta. Jag hittade bland annat två stycken saker som jag såg och som jag ska testa. Det ena är med en tomat och det andra med ett blad. Jag har inte en aning om det funkar, men jag tycker om att testa så det ska jag göra. Jag ska ta kort och ska uppdatera.