Vardagsliv

Vilken känsla får du för vackra marmorgolv?

Det är inte vanligt att man har vackra marmorgolv i vanliga lägenheter

Vill du ha en ovanlig inredning i ditt hem så ska du absolut satsa på marmorgolv så att du får en känsla av både antik och ändå nytt på en och samma gång.

Många gamla kyrkor från medeltiden har marmorgolv och det ser då så dyrt och anrikt ut. Samma sak med gamla skolor är också gjort på antingen stengolv eller marmorgolv. I stengolv kan man fortfarande se bilder av fossiler som är miljarder år gamla.

Varför ska man välja marmorgolv i vardagsrummet?

  • Det ger en känsla av att man har klivit in på ett slott och vem vill inte bo i ett slott?
  • Det håller mycket bättre än tex trägolv som kan få sprickor och fuktskador
  • Marmorgolv ger också en ljusare effekt till hela bostaden
  • Du bli unik i din inredning då ingen kommer likna det du har.
  • Håller länge och värdet på din bostad kommer att öka när du välj funderar på att flytta till något större eller flytta till något som är mycket mindre. Det beror på om du får tillökning i familjen eller om dina barn håller på att flytta ut.

Varför ska man välja marmorgolv till badrummet?

  • Då får du verkligen känslan av Osmanska riket då deras badrum eller hamam som de kallade det för hade marmor i hela hamam. Allt från handfat, väggar och golv var av marmor.
  • Enklare att göra rent helt enkelt
  • Ser mycket fräschare ut och lättare att inreda om det är en enkel färg som går igenom hela badrummet.

När det gäller inredning så är det bara din fantasi och kreativitet som kan sätta stopp för hur det ska se ut. Tänk på att bestämma dig noga för vilken material och färg du väljer. Tips är att du ska välja ljusa färger för det går att inreda enklare om man har ljusa väggar och golv. Samt om man ska flytta så är det också lättare att ta bilder för att lägga ut annons på bostaden om nu bostaden har ljusa tapeter och golv. Färger som är mörka gör sig inte lika bra på bild därför välj alltid ljusa färger som går hem hos många människor och gör sig utmärkt på bild.

Välj även färger som är neutrala så du inte har röda tapeter eller skrikiga färger som cerise för det kan också vara svårt när man tar bilder. Bostaden ser också genast större och renare ut ju ljusare färger du har i grunden.