Trädgård

Trädgårdsarbete hemma

Lite handlande här och där

I går hade jag en dag med trädgårdsarbete hemma. Jag brukar köpa både sommarblommor och någon ny perenn till rabatterna tidigare på sommaren. Denna sommar blev det inte så då det har varit lite annat att ta hand om. Saker som har varit lite tidskrävande, men nu ska dom vara över. Så varför inte åka och handla lite plantor och blommor och se till att man får färg runtomkring.

Det tar längre tid med trädgårdsarbete hemma än man tror

Häromdagen åkte jag iväg och handlade med nära och kära till en butik jag aldrig varit till förut. Man kan ju inte bara åka till dom vanliga runt omkring så nu utökade jag mitt område till Åkersberga växtförsäljning. Har du inte varit där så tycker jag du ska ta ett besök där. Dom säljer allt så dit kommer jag åka flera gånger.

Jag har inte bara handlat i Åkersberga utan åkte också till Plantagen här “hemma” då grannen berättade att dom hade 50 % på vissa perenner. Det passade alldeles utmärkt då jag grävt upp en del blommor och växter som jag vill byta ut.

trädgårdsarbete

I sommar fick det bli rosa och svart plus blått och vitt i mina fyra amplar jag har på altanen. Blev rätt nöjd !

trädgårdsarbete

Framsidan fick lite blommor också

För många år sedan satte jag balkonglådor framför fönstret på framsidan. Där har jag haft både sommar- och höstblommor sedan dess och även i år. Det fick bli blått och vitt där också i år och inte en massa olika färger.

trädgårdsarbete

Dessa krukor fick jag av mamma när hon flyttade från huset och dom passar bra på vår framsida också. Lite fjäderborstgräs och popcorngräs har fått pryda dessa.

Nya perenner i rabatterna

På plantagen köpte jag några perenner som jag berättade om ovan då dom hade 50 % nu. Dessutom var det i sådana krukor som man pantar sen och får nya plantor. Jag har haft för mycket gröna växter i rabatterna och ville nu ha lite mer blommor i olika färger så det fick det bli.

Det syns ju inte riktigt nu att det kommer bli blommor på dessa, men det är både rosenstav i lila och vitt, orange fackellilja och en vit pipört. Det blir spännande nästa år när dessa blommar för dom kommer nog inte hinna det i år.

I en annan rabatt har jag också planterat två stycken dagliljor i orange och rosa. Dom kanske hinner blomma för dom har två stänglar med knoppar på. Vi får se.

Så såg min dag ut i går med mitt trädgårdsarbete hemma så idag blir det inget mer plantera i rabatterna. Lite omplantering i växthuset blir det istället. Hoppas att ni kommer att ha en bra dag. Jag ska bara vara hemma och ta det lugnt och skönt.