Vardagsliv

Välkomna ditt eget poolparadis

Har du en dröm om en egen mysig oas där du kan koppla av, njuta av solen och ta ett avkopplande dopp efter dagens bestyr? Tänk dig att kunna njuta av sommaren i sin allra bästa form, direkt från din egen trädgård. Med en egen pool kan detta paradis bli verklighet.

Fördelarna med en egen pool

Förutom lyxen av att kunna njuta av en uppfriskande simtur när du vill så bidrar en Pool Stockholm till en mängd sköna stunder som ger dig hälsosamma fördelar.

  • Stresslindring – Att flyta runt i en pool kan ha en lugnande effekt på kropp och sinne. Många upplever att stressnivån sjunker och att det blir lättare att slappna av efter en krävande dag.
  • Fysisk hälsa – Simning är en fantastisk träningsform som är skonsam mot leder och muskler. Här kan du enkelt träna och förbättra både styrka och rörlighet.
  • Familjeterapi – En pool erbjuder en samlingspunkt där familjen kan umgås, ha kul och skapa fina minnen tillsammans.

Den viktiga planeringen när man ska bygga pool

När man ska bygga en pool är det viktigt att göra en noggrann planering för att säkerställa att allt blir som man önskar. Kontrollera också om det krävs tillstånd eller bygglov för att bygga en pool på din plats. Ta kontakt med din kommun för att få information om eventuella regler och föreskrifter. Bestäm storleken och formen på poolen baserat på tillgängligt utrymme och hur du planerar att använda den. Tänk på att ha tillräckligt med utrymme runt poolen för att kunna röra sig bekvämt. För att säkerställa att poolen byggs på rätt sätt och i enlighet med gällande regler och standarder, kan det vara klokt att anlita professionell hjälp från en poolbyggare eller entreprenör. Tänk sen på att planera för poolens underhåll och säkerhet, det kan innebära att installera ett poolskydd, ha rätt filtreringssystem och kemikalier för vattenrening samt att ha nödvändiga säkerhetsåtgärder som staket eller poolalarm.

Designa och bygg den perfekta poolen

Ifall du vill satsa på att köpa pool så är det viktigt att tänka igenom vilka förutsättningar du har samt vad som passar bäst för dig och din familj. Pooler finns i olika former och storlekar, allt från klassiskt rektangulära till organiska former som följer trädgårdens konturer. En välplanerad layout bidrar till en enkel tillgång och rörelse runt poolen samt inbjudande sittplatser och avkopplingsutrymmen. Tänk på hur poolens form kommer påverka användningen och utseendet på din trädgård. En pool kan vara en fantastisk investering för hela familjen, men att designa och bygga den perfekta poolen kräver noggrann planering och expertis.