Mat & bak, Vardagsliv

Se framåt

Det har inte hänt så mycket sedan jag var här inne sist. Jag har försökt se framåt, men det har varit lite motgångar, Jag har mest varit hemma och fixat hemma då vi håller på och renoverar på övervåningen. Väggarna och golvet är klara och Christer har i helgen satt upp dörrfoder. Nu är det “bara” lister runt rummet som ska Christer ska sätta upp, en fönsterbräda och lite småsaker. Så för att jag ska kunna måla skåpet som ska stå i rummet måste jag städa runtomkring, alltså i dom andra rummen där jag har “kastat in” allt. I vårt arbetsrum har det placerats en massa saker och jag har också samlat på mig en massa saker som jag inte har använt eller kommer att använda. Så nu fick det bli en djupdykning i rummet och rensa ut. Mycket blev kastat men mycket ska också till återvinningen.

Nu är det dax att se framåt

Det har varit lite turbulent när det har handlat om jobb, men efter några telefonsamtal och mail så har jag fått några timmar i veckan som kommer på Kistamässan. Så nu ska jag se framåt istället för att stå och trampa. Hundarna har varit glada då jag har spenderat mycket tid hemma. Några längre promenader har det inte blivit då det har varit is överallt så det har blivit mer mys istället. Snart är isen förhoppningsvis borta så man kan gå ut normalt igen.

Under är ju ingen ungdom längre och nu när han har legat en stund så blir han stel och något ben somnar så han småhaltar. När det är som värst så har han fått “grönläppad mussla” som är bra för lederna.

Det har blivit lite god mat

Ibland blir man trött på den vanliga maten och när jag har varit hemma så har jag kunnat planera och titta runt lite efter lite annan mat.

Laxpanna med parmesan och citron från Köket.se var riktigt god och enkel att göra.

Fläskfilé med vitlökssås var det så länge sedan vi åt så den var jag tvungen att göra igår. Det är en favorit och brukar hamna på bordet lite då och då.