Vardagsliv

Ibland behöver man stöttning för att orka komma ut i arbetslivet.

Det finns många där ute som behöver råd och hjälp

Att komma ut i arbetslivet efter att ha gått igenom många livsöden i livet är inte alltid en enkel uppgift. Många gånger kan det kännas som att man bär med sig en tung ryggsäck fylld med erfarenheter, trauman och motgångar som kan göra det svårt att ta stegen framåt. En person som har erfarenhet av detta är Agneta Bravélius, författaren till boken När slöjorna faller, som har hjälpt många kvinnor att tro på sig själva igen.

Agneta Bravélius har arbetat som rehabiliteringskonsult och hjälpt många att komma ut starkare på andra sidan. I hennes bok kan du läsa om livsöden som du säkert känner igen men som många inte talar högt om. När denna bok När slöjorna faller kom ut skrev Agneta själv om boken: Saknar du mirakel, äventyr, gammal visdom och en gnutta humor i ditt liv? Låt dig då inspireras av Edith i min nya roman.

 

Ibland behöver man stöttning för att orka komma ut i arbetslivet.
Ibland behöver man stöttning för att orka komma ut i arbetslivet.

 

Boken När slöjorna faller hittar du på Förlagshuset Siljans Måsar.

Att komma ut i arbetslivet efter att ha gått igenom livsöden kan vara en utmaning av flera olika skäl. För det första kan det vara svårt att hitta motivation och tro på sig själv när man har kämpat med mentala eller fysiska problem. Trauman och motgångar kan sätta djupa spår i en persons självkänsla och självförtroende, vilket kan göra det svårt att våga ta steget ut i arbetslivet igen.

För det andra kan det vara svårt att navigera i en arbetsvärld som kan vara tuff och konkurrensutsatt. Att få en fot in i branschen man vill jobba inom kan vara en utmaning i sig, och när man har en ryggsäck fylld med livserfarenheter kan det kännas som att man startar från en bakvänd position.

Det är viktigt att komma ihåg att man inte är ensam i sin kamp och att det finns resurser och människor som kan hjälpa till på vägen. Att våga be om stöd och hjälp är en viktig del i att komma igenom svåra tider och hitta tillbaka till arbetslivet. Genom att ta hjälp av andra kan man få den push och den motivation som behövs för att ta sig framåt.

När man har kämpat sig igenom livsöden och motgångar kan det vara en stor bedrift att komma ut i arbetslivet igen. Men med stöd, hjälp och tron på sig själv är ingenting omöjligt. Agneta Bravélius bok När slöjorna faller är ett exempel på hur en person har kämpat sig igenom svåra tider och kommit ut på andra sidan starkare än någonsin. Genom att våga tro på sig själv och sina egna förmågor kan man ta sig igenom de svåraste utmaningar och hitta tillbaka till arbetslivet igen.