Allt är väldigt annorlunda idag

Godmorgon

Vaknade till kramp i vaden och ställde mig upp på golvet för att få det att sluta. Och då var det lika bra att gå upp.

Annorlunda

Allt är väldigt annorlunda idag ! Det finns nog inte en enda familj som tycker att vardagen är sig lik sen allt började.

Här hemma märks det i all fall i stor utsträckning.

Jag är inne på min 5:e vecka då jag jobbar hemma och kontoret är “stängt“. Vi får åka in om vi behöver göra något speciellt, men annars jobbar vi hemma. Det gör stor skillnad i hur dagarna ser ut – jag behöver inte gå upp lika tidigt, man behöver inte sätta på sig samma kläder som man brukar utan går i mer bekväma, man kan gå ner och äta en helt annan frukost …… Ja, det finns många saker.

Christer jobbar ute som vanligt, men även han märker skillnaden. Han och dom han möter håller sig ifrån varann, luncherna är inte som vanligt då han brukar träffa sina kollegor och äta tillsammans. Men fördelen för honom är att han hittar bättre parkeringar.

Nathis har blivit av med sitt jobb på hårsalongen och anmält sig till arbetsförmedlingen, men möte blir inte förrän om några veckor då det är fullbokat. Och att söka jobb i dagens läge är inte det lättaste. Hon tillbringar sina dagar hos M och hennes tjejkompis J. Så henne ser vi ca 1 gång i veckan när hon är och hämtar lite nya kläder och tvättar 😊.

Min mamma håller sig inne för säkerhets skull och jag handlar och hjälper henne så gott jag kan.

Hemma

Här hemma märks det också en stor skillnad. Diskmaskinen går väldigt ofta 😊 då det används mer glas och tallrikar. Jag började i morse med att tömma maskinen och stoppa in våra tallrikar från igår då jag inte orkade / kände inte för det igår kväll.

Man tänker på andra saker också har jag märkt. I alla fall jag. Jag kollar runt där jag befinner mig för tillfället och kollar om man kan ändra, fixa eller göra nått annorlunda. Ha ha ! Sitter och planerar hur altanen kommer att se ut i sommar då blommor och växter kommer ut…..

Förvaring

Imorse kom jag på en sån där sak som jag aldrig tänkt på förut – jag köpte rädisor igår som jag hade tänkt att vi ska ha i helgen. Imorse när jag gick upp såg bladen väldigt tråkiga ut och hängde och jag undrade hur butikerna förvarade sina för att dom ska se fräscha ut. Alltså, vad är det som händer ?! Ha ha !

Jag googlade lite och lärde mig nått jag inte visste förut : nyp av bladen, skölj rädisorna och lägg dom i en burk i kylen. Då håller dom i 1 vecka !

Sagt och gjort ! Rädisorna är sköljda och ligger nu i en burk i kylen !

Första samtalet avklarat och fraktetiketter skickade till en säljare. Nu ska jag sätta igång och fixa min mail och fortsätta dagen.

Får se om hjärnan kommer på nått mer som inte funnits där förut. Ha ha !

 

Ha en bäst dag !

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar