Blev det nån semester ?

Blev det nån semester ? Inte så hemskt mycket 🤣

Jag tillbringade torsdagen hos mamma och hjälpte henne med en del saker. Det blev en del samtal gjorda och hemsjukvården kom också och tittade till mamma.

Nu tror jag att vi har fått tag i alla ställen som behövs och allt börjar falla på plats.

På måndag ska jag ringa dom som har hand om hjälpmedel och be om en sån där tjockare kudde som hon kan sätta på stolen så hon lättare kommer upp. Just nu kommer hon inte upp ur stolen själv då det är för lågt.

Från sängen kan hon nu själv komma upp då den är i rätt höjd för rullatorn.

Då hundarna var med mig tog jag en promenad ner till vattnet och det var jätteskönt väder ute och totalt lugnt.

Mamma och jag kunde i alla fall ta en lugn kväll och åt lite gott.

Mamma hade avsagt sig hemtjänsten kl 17 och det var ok då jag ändå var där. Klockan 20.30 brukar dom komma och lägga mamma och mamma tyckte att vi skulle klara detta själv.

Men när mamma skulle gå och lägga sig bar inte benen och jag fick dra in henne i sovrummet i stolen hon sitter i. Sen var det till att få henne i säng. Ha ha ! Det gick väl sådär, men vi lyckades till slut.

Jag fick ställa mig på sängen med mamma mellan mina ben och försöka dra upp henne i sängen. Ha ha

Mammas reaktion efter det var : varför hade jag inte mobilen i handen så jag kunde filma. ha ha

På fredagsmorgonen vaknade mamma tidigt så vid 6 var vi uppe. Jag plockade undan lite i köket och tog fram lite annat då mamma skulle få besök av Kjell och Bengt som hade mat med sig. Mamma och jag hade gjort i ordning förrätt som jag ställt i kylen att bara ta fram.

Mamma fick en hel del andra besök under dagen också då hemsjukvården kom igen och tog hennes värden, hemtjänsten kom, en läkare kom och tittade på hennes ben som är jättesvullna och hårda. Ja, full rulle hela dagen.

Jag fixade lite hemma och på kvällen tändes det ljus och vi tog det lugnt. Kände mig helt slut.

God middag

Jag är ingen fiskmänniska, men Christer ville ha nån fisk och vi kokade torsk och gjorde en jättegod äggsås som jag ska sätta in recept på.

Lördag

Regnet har öst ner hela natten och gjorde det även imorse.

Christer och jag ska ut på en del ärenden åt oss och mamma och har varit tvungen att skriva en liten lapp för att inte glömma nått.

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar