En blandad kompott av begravning, mat och bak

En blandad kompott av begravning, mat och bak

Detta inlägg får verkligen bli en blandad kompott av allt på en gång. Både ledsamhet, skoj, gott….. ja en hel påse gott och blandat.

Bak

Igår onsdag var jag ledig då jag jobbade i fredags när andra var lediga på vårt företag. Ja, det var inte bara därför utan jag passade på att ta min dag då mamma och jag skulle på begravning.

När jag ändå gick upp tidigt så åkte jag iväg till Ica Maxi i Barkarby och var där före klockan 7 – dom öppnar klockan 6. Det var jag och pensionärerna där och handlade. Och en och annan som sprang in och handlade något till lunchen. Det var superskönt att gå omkring och kolla i lugn och ro och inget buffande för pensionärerna vet hur man beter sig i dagens läge. “Andra” verkar ha börjat släppa på det och knölar sig fram precis som vanligt igen.

När allt var instoppat så satte jag igång och gjorde en rulltårta. Nathis skulle komma hem en sväng och hämta lite kläder och var sugen på det. När den stod och svalnade passade jag på att gå upp och duscha innan jag hällde på hallonsylt, vispad grädde och färska bär.

rulltårta

Jag skar av ändbitarna då dom ändå blir lite konstiga och smakade och den var så god så funderar på att göra en i helgen till oss. ha ha

Begravning

Vid 12-tiden åkte jag till mamma och hämtade henne. Vi ville vara i god tid då vi skulle åka en liten annan väg än vi tänkt pga vägarbeten mot Essingeleden.

Vädret var superfint och vi var tidiga. Vi skulle möta upp en utav mina kusiner utanför kyrkan och vi satt där i solen länge och undrade var hon var. Folk började komma och vi kände inte igen en enda.

Sen kom det fram en äldre karl och vi började prata med honom och fråga vem han var – ha ha !

Ja, det visade sig att vi hade suttit i 45 minuter vid fel kyrka. Ha ha !

Jag skickade ett meddelande till min kusin och på väg till bilen knappade jag in rätt kyrka = 5 minuter därifrån. Härligt ! Vi var ju på helt andra sidan av stan som vi inte känner till så jag var gudaglad över Waze ! Hon är min bästa vän. haha

västerhaninge kyrka

Vi kom fram till Västerhaninges kyrka typ 2 minuter innan klockan började slå !

Självklart blev det känslosamt i kyrkan. Men allt gick bra och nu är mammas bror begravd.

Rolfs kista

blommor till begravning

Mat

Efter att ha skjutsat hem mamma satte jag mig en stund i solen och njöt. Vi var ju inte hemma så tidigt men det gällde att ta till vara på solen och värmen när det var så fint väder.

helstekt fläskytterfile

Middag blev helstekt fläskytterfilé som legat en stund i marinad och rösti med lök och ost.

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan