Mat - Ris och Pasta

Falsk Risotto

Denna risotto kan ätas både till kyckling, kött eller fisk.

Vi har ätit den både till vardags och helg och är lätt att göra och man kan inte misslyckas.

 

Detta behöver du :

4 port

2 tärningar kyckling- hönsbuljong

3 1/2 dl Risoni

100 g philadelphiaost

salt och peppar

nyriven parmesanost

ev smaksättning

 

Koka upp vatten och lägg ner buljongtärningarna.

Tillsätt risonin och låt koka i 11 minuter enligt förpackningen.

Spara ca 1/2 – 1 dl buljongvatten när du häller av vattnet.

Rör ner buljongvatten, philadelpiaost och parmesanost – beroende på hur mycket du vill ha och hur krämig du vill ha den.

Jag brukar ha ca 1 – 2 dl.

Smaksätt med salt, peppar och ev någon smaksättning som tex svamp, paprika eller annan grönsak.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *