Fuskbearnaise

Fuskbearnaise

Det finns många sorters bearnaise ute att köpa. Både i pulver och färdiga att både äta kalla och varma.

Men det kan ju vara så att man har glömt att köpa såsen och då kan man göra den själv med enkla ingredienser.

Denna hittade jag på Matplatsen och var tvungen att prova den. Och den blev väldigt uppskattad här hemma. Vi äter inte så mycket bearnaise här hemma, men om man nån gång vill göra det så kommer vi att göra denna istället för att köpa i affären.

 

Ca 4 portioner

2 dl creme fraiche

1 grönsaksbuljongtärning

2 äggulor

1/2 – 1 msk torkad dragon

salt och vitpeppar

 

Värm creme fraiche och buljongtärningen i en kastrull tills tärningen smält

Rör ner äggulorna och dragon och låt sjuda tills såsen börjat tjockna.

Smaka av med salt och vitpeppar

Serveras varm eller ljummen

 

Fuskbearnaise

 

 

 

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar