Vardagsliv

Låna pengar när du behöver – men inte annars

Detta inlägg är ett sponsrat samarbete med privatalån.nu

 

Att behöva låna pengar är inget konstigt. De flesta människor har lån på någonting idag. En gång i tiden kunde du spara ihop pengar till en egen bostad, men med de priserna som är i dagsläget så känns det ganska så avlägset. 

 

Det finns dessutom massvis av olika typer av lån. Till exempel som ovan, ett bolån. Där har du topplån och bottenlån, det är amorteringar och räntor och ditten och datten.

 

Ekonomi kan tråka ut de flesta och ändå så är det så otroligt viktigt! Du kan handla saker på avbetalning och tycka att det känns najs, bara för att sen inse att den där billiga produkten du tog på kredit blev en väldigt dyr historia med alla räntor och avi-kostnader. Har du otur åker du på en uppläggningsavgift också.

 

När det kommer till ekonomi och lån är det viktigt att läsa på lite extra. Att ta sin tid och försöka att inte kasta sig in i skuldfällor för de kan vara svåra att ta sig ur. För att känna sig lite extra trygg så är det också bra att känna till olika benämningar på olika typer av lån. Blancolån, alltså ett lån du tar hos exempelvis en storbank utan att du lämnar någonting som pant. Om du tar ett bolån så är ju bostaden bankens säkerhet, men om du tar ett blancolån så är det ingenting som är bankens säkerhet, därför är det oftast högre räntekostnader på blancolån. 

 

privatalån.nu kan du jämföra olika typer av lån. Det är en sajt som hjälper till att bena ut de  olika typerna av lån som finns samt vad de betyder. Både vad de ordagrant betyder men också vad de betyder för dig som lånetagare. 

Ett privatlån är ett lån som du kan använda till nästan vad som helst. Men ett litet varningens finger, ta inte lån för sånt som inte kan generera någonting i slutändan. Att ta lån för att renovera eller köpa en bil (om du har behov av en bil, inte för att köpa en coolare sådan än den du har) kan vara en bra idé. Att ta lån för att köpa några extra snygga skor är onödigt. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *