Lax i kokosmjölk med Bulgur

Lax i kokosmjölk med bulgur

Jag hittade detta recept när jag satt och googlade efter nått gott med lax som jag inhandlat.

Originalreceptet hittar ni på Landleyskok.se och jag gjorde hela receptet enligt det förutom att jag inte hade lika mycket “sås” på tallriken som originalet. Men det är ju en smaksak.

Om ni vill läsa receptet i original så klicka på ovan länk. Jag har skrivit receptet i den ordningen som jag gjorde nedan.

Reaktion från mannen : det smakar som riktig thai-mat !

Innan ni sätter fart med maten så tina inte laxen helt – jag använde frysta portionslaxbitar – då är det lättare att skära fisken i tärningar.

 

Detta behöver du till 4 port :

  • 3 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor – jag tog 1 solo
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 röd lök
  • 4 styckfrysta laxfileer
  • 1 zucchini
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1/2 citron
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 2 msk röd curry
  • 1 tsk av varje : koriander, timjan, paprikapulver
  • salt, peppar
  •  burkar kokosmjölk
  • 1/2 purjolök

 

Så här gör du :

  • Börja med att skära alla grönsaker då det är det som tar längst tid :
    • hacka löken
    • grovhacka zucchini, morötter och paprika
    • riv ingefära
    • strimla purjolöken

  • Häll olivolja i en stekpanna med högre kanter – jag använde wokpannan
  • Tillsätt vitlök och sambal oelek och rör om
  • Häll ner rödlöken och stek den tills den är mjuk
  • Sätt på vatten till bulgur eller ris och koka enligt förpackningen
  • Skär laxen i tärningar – inte för små – medans laxen fortfarande är lite frusen
  • Ha ner lax, zucchini, morot, paprika i pannan
  • Pressa över saften från 1/2 citron och ha ner kryddorna
  • Tillsätt ingefäran och stek allt tills grönsakerna mjuknat
  • Tillsätt kokosmjölk och purjolök och låt puttra under lock i cirka 5 minuter
  • Servera med bulgur eller ris och nått tillbehör som du tycker om

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan