Munskydd ute i Europa

Sponsrat inlägg

I Sverige är det inte lag och knappt ens vanligt att man går ut med munskydd i denna pågående pandemi. I resten av Europa ser det dock annorlunda ut. Men varje land har sina egna krav och riktlinjer.

Nedan bild är en gammal bild på hur det kunde se ut förr i tiden. Nästan så att man skulle lägga sådana bilder på ett museum för att se hur mänskligheten betedde sig förr. Nu kan man aldrig mer se sådana samlingar då folk har blivit mer försiktiga både i Sverige och utomlands. Jag tror att denna försiktighet kommer att stanna i mänskligheten för man kanske är rädd även för andra och nya sjukdomar som ska komma upp bland folk.

Allt handlar inte om Corona nästa år kan det dyka upp helt nya sjukdomar som kanske är ännu farligare eller ännu mer besvärlig.

I Belgien och Bulgarien är det till exempel krav att alla över 12 ska ha munskydd på sig vid offentliga platser. I Danmark ska numera alla över 12 år ha munskydd i kollektivtrafiken.

Vårt grannland Finland går mer på samma linje som oss. Det är inte krav på munskydd men däremot säger de att man kan använda sig utav munskydd på ställen där det inte går att hålla ordentligt avstånd.

Om du vill ha ett munskydd antingen på utlandsresa eller här hemma i Sverige så går det snabbt att beställa online. Hos influensa-skydd.se kan du snabbt beställa ett storpack med munskydd för direktleverans.

Munskydden är CE-märkta som medicinska munskydd, det är ett effektivt 3-lagers munskydd som är godkänt och testat av det svenska livsmedelsverket och de skyddar mot mikroorganismer i utandningsluften.

Tvärtemot vad de flesta tror så är inte munskyddet främst till för den som bär det utan faktiskt för de som är runtomkring. Covid-19 är en droppsmitta och du blir alltså smittad av partiklar från andra människors nysningar osv. Om någon nyser i ett munskydd så ger det ett okej skydd, bäst är givetvis att stanna hemma.

 

Lämna ett svar