Delar

Resultatet kommer här !

Resultatet kommer här !

Resultat

Resultatet !

Och här kommer nu resultatet av kakan som jag har hållt på med och hållt koll på sen kl 22 igår kväll.

Chokladbabka

Denna chokladbabka bakades på TV4 i lördags. Jag såg aldrig baket, men mamma gjorde och då fick jag den här idéen om att göra den i delar då det var så mycket jästider och “grejer” som skulle göras mellan.

Vad smakar det ?

Jag har inte smakat än, men mannen tog sig en bit precis när den fortfarande var lite ljummen : det smakar väldigt mycket choklad. Inte så att det störde, men väldigt mycket.

Vad är då Babka ?

Från Wikipedia :

Det har sagts vara “Israels nationella efterrätt” , det är den mest populära kakan i landet och är en vanlig efterskolebehandling för skolbarn.  Den består av antingen en anrikad eller laminerad deg; som liknar de som används för challah respektive croissanter , som har rullats ut och spridits med en mängd olika söta fyllningar som choklad, kanelsocker, äpplen, sötost, Nutella , mohn eller russin, som sedan flätas antingen som en öppen eller stängd flätad, toppad med en sockersirap för att bevara friskheten och göra brödet fuktigare. Det toppas ofta med en streusel toppning, särskilt av judiska människor i nordöstra USA . Det har kallats New Yorks mest ikoniska efterrätt.

Vill ni se dom andra delarna när jag gjorde denna så se nedan :

 

Klockslag

  1. Detta är den första delen – smöret är framme ✔ här kan ni läsa om del 1
  2. Ca kl 20.00 – degen är gjord ✔ här kan ni läsa om del 2
  3. Ca kl 22.00 – degen åker in i kylskåpet ✔ här kan ni läsa om del 3
  4. Ca fredag kl 11 – fyllning gjord ✔ här kan ni läsa om del 4
  5. Ca fredag kl 12 – utbakning ✔ här kan ni läsa om del 5
  6. Ca fredag kl 13  kl 17 –  ✔ här kan ni läsa om del 6

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *