Frön och sådd, Vardagsliv

Rensat och lagat mat hos mamma

Idag har jag rensat och lagat mat hos mamma. Mamma har ju som vanligt sina fredagsluncher hemma hos sig med Bengt och Kjell. Dom brukar komma och hjälpa mamma med trädgården och sen bjuder mamma på lunch. Nu tror jag inte att det är så mycket att göra i trädgården, men luncherna fortsätter 😁

Rensat och lagat mat

Imorgon ska mamma bjuda på chili con carne. Mamma satt på sin stol och skar grönsaker och jag stekte och blandade ihop allt. Och under tiden den stod och puttrade ihop så städade jag mammas kylskåp. Allt åkte ut på diskbänken och hyllorna torkades av. Sen blev det en del kastat också. Så nu fick hon faktiskt en hel hylla tom. Det har ju aldrig hänt. 🤣

Har haft samtal med TRR ( Trygghetsrådet ) som mitt jobb är anslutet till. Så jag har berättat att jag inte kommer att söka jobb på denna sida av året i alla fall då det ändå snart är jul. Men jag ska gå in på deras hemsida och kolla lite vad dom har då det finns kurser och annan info också.

Nu är jag hemma igen och suttit ner ett tag. Datorn är framme och innan jag sätter igång med skrivandet så måste jag ju sätta in ett inlägg också.

Frön

Jag älskar ju att testa saker och i somras hade jag en massa tomater och gurka på altan ( bl.a. ). Både från det jag själv sått och plantor som jag fått från min granne Petra. Det kan man bla se här !

För 1 – 2 månader sen fick jag en torkad chilifrukt av Petra. Tack ! En Jamaican Bell. Som jag kan sätta på tidiga våren. Men chilin har ju så enormt mycket frön så jag skar försiktigt upp den och tog 10 st frön och provade att sätta redan nu. Och här är resultatet.

Jamaican Bell

Jag har också köpt frön som Sara Bäckmo har tagit fram som man kan odla året om. Dom kommer jag att så antingen imorgon eller i helgen. Och går ni in på hennes sida så kan ni fastna så ni vet – om ni tycker om att så och fixa i trädgården. Jag började titta på hennes sida, men var tvungen att stänga ner för annars hade jag suttit och tittat runt fortfarande. 🤣 Det får bli senare ikväll när man sätter ner rumpan i soffan och vill titta runt igen.