Mamma, Vardagsliv

Besökt mamma

Det blev ett besök med hjärtklappning

I morse hade jag som vanligt sms kontakt med mamma. Hennes telefon fungerar inte som jag skrivit tidigare. Och jag bad mamma fråga personalen ifall jag kunde få komma upp och hälsa på henne. Efter en stund så skrev mamma att jag kunde ringa till avdelningen.

Sagt och gjort – jag ringde och pratade med en sköterska om hur mamma mår och vad statusen är. Hon berättade att hennes värden såg bättre ut, men inte mer än så.

Då avdelningen har covid patienter så vill dom inte att man inte kommer upp och hälsar på, men efter lite prat så bestämde vi att jag skulle kunna komma upp klockan ett.

besökt

Besökt mamma

Jag åkte hem till mamma innan och rensade ur hennes kylskåp. Jag tog hem det jag kunde och sen fick det som gått ur datum hamna i sopen.

Mamma hade några saker som hon ville att jag tog med så det åkte ner i en kasse innan jag åkte in till sjukhuset. Jag fick munskydd så fort jag kom in på avdelningen och blev visad till hennes rum.

Mamma låg i sängen och jag såg direkt att hon gått ner i vikt och hon var inte pigg och jag såg att hon absolut inte mådde bra.

Mamma började gråta när jag kom in och det är inte nått jag är van vid så det blev en tyst början på vårt möte med tårar.

Jag tittade på mammas telefon och försökte få igång den – utan resultat kan jag tala om. Jag tror att det är sjukhusets wifi. Hon måste vara inkopplad på för att överhuvud taget kunna sms’a eller titta på telefonen.

Då fick jag hjärtklappning

Planen var att mamma i eftermiddag skulle få komma till Bromma sjukhus, men efter att jag varit hos mamma i tio minuter så blev hon blek och bara låg i sängen. Jag frågade hur det var och hon sa att hon inte alls mådde bra så jag sprang ut i korridoren och ropade att jag behövde hjälp medans mitt hjärta dunkade.

Det slutade med att det var tre sköterskor och en läkare inne hos mamma som tippade mammas säng så att huvudet var neråt och fötterna uppåt. Mamma fick ett ordentligt blodtrycksfall, såg suddigt, kunde inte prata och hennes blodtryck sjönk.

Jag satt där på en stol i en hörna och såg hur dom fixade med mamma så att allt skulle gå uppåt igen. Dom satte in en tjockare nål i armvecket på henne så att vätskan dom gav henne skulle gå in snabbare i kroppen.

När allt började bli bättre kände hon sig inte lika yr och hon kunde prata lite bättre. Hon fick dropp och syrgas och när jag gick sa mamma : det var det läskigaste jag varit med om.

Jag har fått ett sms av mamma där hon skriver att hon åter igen “mår bra”.  Och till middag käkade hon tomatsoppa och en smörgås. “Krutgumman” är vaken igen och nu får vi se när hon får komma till Bromma sjukhus.