Mamma, Vardagsliv

Du kommer att vara evigt saknad

Min älskade mamma

Jag vet inte hur jag ska börja detta inlägg, men ni som känner mig privat och är vän med mig på Facebook och Instagram vet vad som hänt ! Och min mamma kommer att vara evigt saknad av både mig och många!

saknad

440923 – 210923

Saknad

På mammas födelsedag hittade sjukhuspersonalen min mamma på golvet då hon ramlat ur sängen på morgonen. Mamma togs om hand och undersöktes och då upptäckte dom att hennes temperatur var nere på 28 grader.

Läkaren ringde mig och sa att jag kunde komma upp om en timme och då förstod jag att det var akut !

Jag gick in i hennes rum 10.05 !

Jag letade upp läkaren och efter ett samtal i lugn och ro i ett rum fick jag veta att mamma inte mådde så bra. Men att dom självklart gör allt dom kan. Hon fick värme under täcket i form av en slang så täcket lyftes som en ballong. Dessutom fick hon värmande dropp och dom var överraskade över att hon klarat sig pga sin temperatur för då kan hjärtat stoppa. Men hon kämpade på och det är jag lycklig över !

Mamma fick också en tröja virad runt huvudet och det är det man ser på bilden ovan för att bli varm. Jag satt och vakade över henne tills hon vaknade och hennes temperatur gick upp till 30 grader och sen till 32.

Min äldsta dotter Michaela kom upp till sjukhuset på eftermiddagen och då hade mamma vaknat till. Hon hade svårt att kommunicera via talet med oss, men vi hjälpte henne så gott det gick.

saknad

Vi kunde kommunicera så pass bra under eftermiddagen och vi fick alla tre skratta en hel del.

Rond saknad

Flera specialister kom in och pratade med Michis och mig och frågade en massa frågor hur hon mått bakåt i tiden. Och dom fick all information som jag kunde ge då jag har varit med på hela mammas “resa” sen hon kom hem från sjukhuset för två år sedan. När hon hade vatten i lungorna och inte kunde gå utan rullator efter det.

Dom förstod inte varför hon inte kom upp i temperatur och gav henne medicin via dropp på alla sätt dom kunde. Och senare på kvällen började hennes temperatur gå ner igen och hennes blodtryck likaså.

Då förstod vi att det inte var långt kvar och Michis och jag pratade med en super bra läkare som förklarade allt. Att nu gällde det att se till att hon får ro till slutet.

Rulltårta med hallonsylt

När mamma fortfarande var “vaken” men fortfarande förvirrad ville hon baka rulltårta med hallonsylt. Hon visade med sina händer hur hon skulle sätta på visparna på sin maskin och det var det enda hon pratade om tills hon till slut inte orkade.

Så nu kommer det att bakas rulltårta med hallonsylt den 23 september varje år !!!

Mamma fick både morfin och lugnande på slutet då hon var orolig och klockan 22.05 tog mamma sitt sista andetag.

För er som nu har läst hela detta inlägg kanske reagerar på tiden och det gjorde jag med. Jag såg henne första gången samma dag 10.05 och 22.05 slutade hon andas !

Evigt tacksam

Jag vill tacka både Ute och Björn och Kerstin för dom enormt fina blommorna som anlände igår till mig. Tårarna började rinna direkt när jag fick sms från blomsterbutiken om att jag skulle få blombud på kvällen,