Älvsjömässan, Vardagsliv

Stockholmsmässan i helgen

Jobbhelg

Måndag morgon och man vaknade till lite snö. Inte mycket och plus en grad så skönt att det inte var kallare i alla fall. I helgen har jag jobbat på Stockholmsmässan i Älvsjö. Tyckte det var kul då jag själv också ville gå på mässan, men det blev inte så mycket som jag tänkt.

Stockholmsmässan i helgen

Jag började vid tio på lördagen och visste inte riktigt vad jag skulle göra utan bara att jag skulle vara “entrévärd”. Men jag gick upp och bytte om till deras pikétröja och kofta, loggade in och pratade med tjejerna i informationen. Jag blev placerad vid entrén där alla kom in med sina biljetter på telefon eller utskrifter som skulle scannas. Och där stod jag sedan hela dan till klockan tre. Det var inte en sån lång dag / pass för mig, men det var då jag tänkte gå runt på mässan och titta. Men det blev inte så mycket då jag gick in och checkade av och åkte sen hem. Jag skulle ju jobba på söndagen också.

Stockholmsmässan i helgen

Montrarna är ju alltid lika fina uppbyggda vilken mässa man än går på. Och det var ju inte bara blommor på mässan utan prydnader, krukor, växthus och till och med ballkonger.

Stockholmsmässan

Dom här var lite häftiga, men dom gick också åt som “smör”.

Korvar, nötter, Ost och annat ätbart fanns det också att handla om man ville.

Stockholmsmässan i helgen

Stockholmsmässan i helgen

Söndag

På söndagen jobbade jag lite längre som då också var som entrévärd och jag stod både när folk kom och skulle komma in. Men också där dom gick ut och sa hej då.

Stockholmsmässan i helgen

På söndagen skulle jag också gå runt lite mer då man kan köpa blommor lite billigare då dom vill sälja ut, men självklart ringde Christer och frågade när jag kom hem. Han skulle köpa hundmat och ville veta om jag kom före eller efter att han gjorde det. Ja, då blir det ju så att man släpper allt och tar sina två hortensior som jag köpt för 100 kronor och går till pendeln. Och när man väl sitter i bilen från Barkarby och hem så säger han : men du kunde ju ta en senare pendel. Ha ha ! Typsikt karlar. Men då sparade jag ju lite pengar i alla fall. Ha ha !

Nu ska jag snart sätta mig i bilen och åka iväg till Kistamässan och jobba ! Idag är det “inflyttning”. Inför mässan tisdag – torsdag och jag ska stå på lastgården och ta emot bilar och folk. Så idag blir det varma kläder då jag ska stå ute.  Så jag återkommer ikväll med mera !