Kistamässan, Vardagsliv

Nu kör vi påsklov

Tre dagar på Kista

Fredag imorgon och efter en dag på lastgården och tre dagar i restaurangen på Kistamässan är jag nu ledig i elva dagar så nu kör vi påsklov. Just nu känns det skönt efter en arbetsvecka, men om nån dag kryper det säkert i kroppen. Men det finns alltid något att göra här hemma. Men man ska också känna för det. Så jag tar en dag i taget. Och ska också påska till det lite i år. För i år är det första påsken utan mamma och vår traditionella påsklunch på påskafton. Men vi ska ha påsklunch tillsammans med Enars bröder Bengt och Kjell. Så halva traditionen blir av.

Nu kör vi påsklov

Nu kör vi påsklov

I måndags stod jag på lastgården i regnet. Men humöret är det inte något fel på så det var bara att köra på och se till att alla fick hjälp. Se till att alla bilar som kom in lastade av och åkte ut så att fler kunde komma in.

Sen har det varit tre dagar i restaurangen vid serveringen. Det låter kanske enkelt, men man ska också se till att allt är ok runt om med bröd, sallad, såser och självklart att det fanns mat till alla i trågen. Jag vet inte hur många g ånger jag sprang in i köket och hämtade nya och fyllde på. Och såg till att det fanns fräsch mat framme hela tiden. Vi fick också bra information av kocken vad som var gluten och laktos så att vi hade all information när besökarna frågade.

I går skrev jag tavlorna vid stationerna och Roy som har restaurangen hällde upp maten på tallrikar för att se hur mycket vi skulle servera till var och en. Lite extra piff med lite grönt på tallrikarna och vi ställde fram dom tallrikarna för att besökarna skulle se hur det såg ut och vad som serverades. Det var ju en del utländska gäster och dom förstod ju inte vad det stod på tavlorna.

Nu kör vi påsklov

Här stod jag igår och serverade fisk och en vegetarisk rätt

Nu kör vi påsklov

Här var den sista stationen bredvid mig där Fredrik stod och det var blandat vad besökarna ville ha. Stundtals gick det fisk och stundtals färsbiff.

Fredag

Christer har åkt iväg till jobbet och jag sitter i morgonrock och tar det lite lugnt. Ska planera min dag och vad som ska göras just idag. För igår när jag kom hem, vi hade ätit pannkakor då det var torsdag så var jag ganska trött. Så det blev en kväll i soffan framför tv’n innan det blev sängen ganska tidigt. Men skönt för jag känner mig väldigt utvilad idag.