Vardagsliv

Shoppingdag

Ny vecka

Helgen gick snabbt över och så blev det ny vecka och måndag igen. Känns som om man ska utnyttja dagarna lite mer så man hinner mer. Tycker inte jag hinner med det jag vill eller tänkt. Och man kan ju inte gå på 100 % i hur många timmar som helst. Man måste ju få ta en brejk någon gång emellanåt. Och nu är det påskvecka, inget jobb och jag har lite på min to-do lista som jag ska försöka hinna med. Och veckan fick börja med en shoppingdag.

Shoppingdag

Shoppingdag

I dag lovade dom fint väder och det stämde faktiskt. Solen gjorde att krokusen öppnade sig igen efter några tråkiga dagar. Tyvärr är det inte lika många krokus som kommit upp i år för det har ju varit så konstigt väder. Dom tittade upp för länge sen och efter det blev dom dränkta av snö både 2 och 3 gånger. Och mina påskliljor har inte ens fått sin stängel än utan bara blad. Så dom kommer nog blomma väldigt sent i år.

Efter att Christer åkt iväg till jobbet i morse gick jag igenom min inköpslista som jag skrivit. Jag ville åka iväg redan idag även om vi inte ska ha påsklunch förrän på lördag. Det är första påsken utan mamma, men vi följer traditionen och vi har bjudit hem Bengt och Kjell hit. Därför ville jag åka och handla idag för det tillkommer alltid något i veckan. Och det har det redan gjort.

Jag handlade mycket på både Lidl och Ica Maxi och Dollarstore fick sig ett besök också. Dom har billigt godis och jag ville ha lite hemma om det nu kommer några påskkärringar. Och så ville jag köpa med papper på så man slipper dom små kladdiga barnhänderna i skålen. Det känns lite fräschare.

Shoppingdag

När jag kom hem och hade plockat in allt i kylen och skåpen så satte jag mig på altanen i solen tillsammans med hundarna. Och hundarna tyckte det var jättemysigt att äntligen kunna vara ute och mysa i solen.

Middagen är avklarad som idag blev helstekt rostas, potatis och sås och nu sitter jag och planerar vad jag ska göra. Och eftersom jag var ute idag behöver jag inte imorgon. Så det får bli lite dator ikväll och imorgon så gör jag nytta inne istället som jag tänkt. Ha ha, det låter som jag inte gör annat än att städar, men när jag skriver fixar så är det saker som jag planerat och imorgon är det tex. tvätta seglen som ska hänga under taket på altanen och som måste hängas upp direkt från tvättmaskinen.