Pyssel - hemma, Trädgård, Vardagsliv

Passar på

Imorgon är det jobb igen

Dom dagarna när jag inte jobbar passar jag på att göra saker som jag kanske inte hinner annars. Och det behöver inte vara något speciellt egentligen, utan bara göra sånt som jag lagt åt sidan. Det är då jag passar på. Och det är det som gör att det är skönt att inte jobba varje dag på vardagarna.

Passar på

I söndags kväll åkte jag och Christer på något som vi inte gjort på länge – vi åkte och tittade på en fotbollsmatch som Leon var med på mot Hässelby SK på Hässelby.

Passar på

Leons Täby lag vann med 8 – 2 och det var jättekul att titta på.

Passar på

I dag har jag varit hemma hela dagen.Det är lika bra att jag passar på att sätta mig framför datorn. Jag har lite att göra varje vecka när det gäller lite “jobb” framför datorn varje vecka och nu hade jag tillfälle att göra det. Jag satte mig en stund på altanen med datorn men det blåste för mycket så det var inge skönt så jag gick in igen och fortsatte istället. Satt samtidigt och tittade på Maria Wern som jag börjat titta på och har nu gått igenom nästan hela serien. Ha ha ! Sen är det bara att börja med en ny serie.

Plantor och rabatter

Jag har varit slarvig med att ha tagit hand om mina plantor i rummet på övervåningen så när Christer kom hem började jag rensa och fixa med dom. Dom har inte fått tillräckligt med sol eller ljus så dom har inte växt på sig som jag hade tänkt. Men nu är dom fixade, vattnade och jag får se vilka som klarar sig. En hel del måste planteras om, men jag vill se först vilka som verkar vara ok först. Halva rummet är fullt så jag fattar inte att jag varit klantig och inte tagit hand om dom. Men så är det ibland. Det går alltid att plantera nytt.

Den här växten / blomman kommer jag inte ihåg vad den heter. Den blir högre än vad jag ville och när blommorna har blommat ut så är allt bara grönt och hänger. Så det är en fråga om dom ska vara kvar. jag ska ta kort på dom när dom blommar som mest och när dom blommat ut.

I trädgården i år kommer jag att låta allt växa upp för att se vad vi har kvar. Jag har rensat en hel del, men nu vill jag se vad som jag har kvar. Sen kommer jag sätta pinnar där jag ska gräva upp och byta ut. För i år har vi planerat att fixa allt runt om istället. Murar ska fixas till som har sjunkit ner, vi ska fixa växthuset, lägga ut bark och en massa annat. Men det ska bli riktigt kul !