Pyssel - hemma, Trädgård, Vardagsliv

Isbränna och växthus

Då har man lärt sig något nytt

I helgen har det handlat om trädgården för fulla muggar. Och då också isbränna och växthus. När det gäller isbränna har vi nu fått reda på att det är just det som vi har på vår gräsmatta. Den är brun, ful och ser rent ut sagt för jä….. ut. Och den uppstår då om man får is över som vi fick i vintras då vi och hundarna har gått på ute i trädgården. Men nu ska den gödslas och det ska ut nya gräsfrön. Och då får inte hundarna eller vi vara där ute.

Växthus

I lördags var det inte så fint väder och det regnade på förmiddagen. Vi var i lägenheten och fixade lite och på eftermiddagen blev det fint. Då passade jag på att bygga ihop växthuset som jag köpt. Och vi bestämde att vi skulle åka till Bauhaus och köpa dom första tio säckarna med bark som vi ska ha under och längst ner i trädgården.

isbränna och växthus

“Städade” lite bland plantorna jag sått och tog fram en planta där det fanns en gurka. Plantan ser inte så snygg ut, men det fanns ju en gurka så jag sparar den så länge.

isbränna och växthus

Utkrattning av bark och växthus och lite annat är på plats. Och till höger står också ett planteringsbord där jag kan stå och fixa lite.

Sen började det roliga – att sätta in plantor och annat som behöver ljus och värme. Många plantor är små då dom inte fått så mycket kärlek som jag planerat. Men nu ska dom nog växa på sig.

Nu är det mesta klart med plantor, solcellslampor i hörn och tak. Nu är det bara att fortsätta. Jag kommer fortsätta med allt runt om och sen kommer Christer göra något åt vår isbränna och gräsmatta. Men vi får ta lite i taget då det också är arbete på dagarna.

Ny vecka

Jag är idag ledig och ska försöka hinna med så mycket jag kan. Har lite jag planerat och har redan nu tagit hand om golven inomhus, tömt diskmaskinen och tvättat undan Nathis kläder. Hon bad om hjälp men brukar normalt göra det själv.

Vad som jag sen ska sätta fart med har jag inte riktigt bestämt. Jag har datorjobb, plantor att ta hand om, städa undan i hobbyrummet där plantorna stått och lite annat som jag skulle vilja göra. Men en sak i taget.

Imorgon blir det jobba i servicecenter för första gången. Spännande, men jag har ju mina kollegor att ta till hjälp om det är så. Sen blir det garderobsjobb onsdag, torsdag och på fredag blir det klämma tuttarna – mammografi. Christer jobbar och på onsdag ska han ut med sina arbetskollegor och firas för på fredag fyller han 60 år !