Frön och sådd, Trädgård, Vardagsliv

En lugn vecka

Inget jobb denna vecka

Ingen mässa denna vecka så därför jobbar jag inte och kan istället fixa hemma. För det finns väl alltid saker att göra hemma. Men det blir en lugn vecka också. Och jag startade veckan med en del nytta som var uppbokat ! “Trycka tuttarna” var det jag startade med på mammografin på Sankt Görans sjukhus. Inget som är så väldans skönt, men det är bra att göra för att slippa oroa sig för att ha några knölar i brösten. För det läser man om för ofta nu för tiden tycker jag.

En lugn vecka

Månadsavgiften på lägenheten och elen blev betald också. Men snart är det nog slut med den saken för i måndags och tisdags stylades lägenheten inför fotografering och försäljning.

Vi fick besök av denna söta lila krabat som hittade nötter och solrosfrön som jag gett till fåglarna och imorse när jag och grannen pratade över häcken var den där igen. Jag gick in och fyllde på så att “hen” kunde få lite mer. Den kanske har någon unge i närheten eller håller på och bygger bo.

Trädgårds vecka

Eftersom jag är hemma så håller jag på och pysslar lite i trädgården och allt runt omkring.

Jag har gjort en liten hörna här på altanen med sallad och örter så jag bara kan gå ut och hämta till maten. Lite mysigt även om det kanske inte blir så mycket. Men jag vet att örterna brukar växa på sig enormt och man får inte glömma att ta av dom. Förra året fick jag tom frysa in till slut då det växte så mycket.

en lugn vecka

Ni som känner mig vet att jag tycker att det är kul att handla på Lidl. Och mest av deras “saker” och blommor och jag har hittat en hel del fina blommor under åren just hos dom. Och att testa på lite olika saker är kul och därför har jag köpt två stycken små “fruktträd” som dom sålde. Den till höger är plommon och den till vänster är körsbär. Och man ska kunna hålla dom nere så dom inte blir så stora.

Tidigare i vår har jag bla köpt en kastanjeväxt och fikon. Om man inte testar så kan man inte heller veta.