Pyssel - hemma, Trädgård, Vardagsliv

Planerar min altan

Kom gärna med åsikter

Innan jag kommer till saken då jag planerar min altan ska jag förklara lite runt omkring ! I år är det första sommaren utan mamma och jag har tagit hem bänkar som hon hade i sitt växthus. Vi – eller jag – har inte haft tid att planera eller vet hur jag velat göra med dessa. Men i går kväll kom jag på några saker. Både så att det funkar under sommaren, men också under vintern.

Nu har jag bara satt upp dessa bänkar och har en massa olika blommor på dom på altan. Men nästa sommar har jag ( vi ) planerat att köpa ett större växthus. Så dessa bänkar kommer att hamna inuti det och då blir det fritt och fint framför staketet på altan.

På vintern när det snöar och blåser får vi en del snö på altan och då vi utnyttjar altanen på vintern också skulle jag vilja ha snöfritt där. Eller när det spöregnar och blir blött.

Här kommer min idé nu när jag planerar min altan

Jag har tittat på vattentäta gardiner som man kan ha på altan eller pergola och dom skulle jag vilja sätta upp och kunna dra för när det är sånt väder.

Planerar min altan

På bilden ser ni min ritning och bilder på hur det ser ut på altanen nu. Dom blåmarkerade är var jag skulle vilja hänga gardiner. Dom ska ju inte vara blåa utan det är för att lättare se var dom ska hänga. Ni får tänka er att det kommer att vara fritt framför staketet – det blir rent och snyggt.

Funkar detta tror ni ?

Jag har tittat noga och ser att jag kan hänga upp gardinstänger innanför seglen som hänger uppe nu. Men om det blåser vet jag inte om det hjälper när jag har dragit för dom när det snöar. Det kanske går att fästa hörnen längst ner med ett band som jag syr dit.

Eller har ni några andra förslag ?

Vad tror ni om min idé ? Kom gärna med åsikter, förslag eller råd vad ni hade gjort ! Jag älskar att kunna utnyttja min altan året runt.