Trädgård, Vardagsliv

Första laddningen klar

Varför plockade jag inte mer på en gång ?!

I helgen började jag plocka av mina vinbär. Jag har två stycken buskar som står längst ner i trädgården och bredvid dom står mitt växthus. Jag har lite andra planer för den platsen – växthuset – så jag behövde klippa bort lite grenar på vinbärsbusken så därför tog det lite längre tid att plocka av vinbärsbusken i helgen. Rådet blev inte så mycket vinbär som hamnade i skålen. Som senare hamnade i kastrullen. Och nu har blivit gelé ! Så nu är första laddningen klar.

Första laddningen klar

Eftersom jag inte plockade så jättemycket vinbär så blev det heller inte så många burkar med gele heller. Men dessa är i alla fall klara och står nu i kylen och blir kalla.

första laddningen klar

Det var lite segt att komma igång

I morse vaknade både jag och Christer innan larmet skulle ringa så vi var uppe före halv sex. Och jag var pigg så det var bara att gå upp och fixa hundarna först och främst innan jag tog min morgonkaffe som vanligt.

Jag hade en del saker som jag skulle göra idag, men det var så segt i början och komma igång. Sen visste jag inte riktigt vad jag skulle göra med mitt hår. Ha ha ! Men till slut fick jag fart och åkte iväg till lägenheten och hämtade månadsavgiften och elräkningen som låg i brevlådan. Det blev en tur till Vällingby för att få dom betalda också så det var gjort på en gång. Det är ju snart den sista.

Det blev också en tur till Barkarby där jag fick några utav mina planerade ärenden gjorda. Jag hade mina ärenden i huvudet så därför glömde jag vissa och vissa blev bara inte gjorda. Men antar att det beror på att Christer har haft semester och vi inte bestämt något under dom dagarna. Och i dag var det hans första arbetsdag.

Jag får sätta mig ner och skriva ner vad jag glömt eller struntat i så får jag ta det i veckan. För imorgon ska jag fortsätta med alla bär i trädgården. Vinbär och krusbär är på planeringen imorgon. Ska titta runt vad jag ska göra med allt också. Jag kan ju inte bara göra gelé. Lite marmelad ska jag i alla fall göra av krusbären. Gott till lite ost.

Har ni några förslag ?