Semester, Vardagsliv

Donkey farm

En kväll på landet

Igår eftermiddag satte vi oss på en buss och åkte iväg ut på landet till en donkey farm. Lie omväxling är inte fel. Och bussresan tog inte mer än trettio minuter så det var skönt. Det var också första dagen sen vi kom hit som vi hörde en familj prata svenska. Annars är det mest britter på vårt hotell.

Donkey farm

Vi var ca hundra personer från olika hotell som samlades och fick en del förklarat om allt på parken.

Donkey farm

Vi fick se när dom gjorde halloumi som vi också fick äta till middagen.

Donkey farm

Sen blev det brödbakning. Mjöl, bakpulver, en massa oliver, koriander och nån mer krydda som jag inte kommer ihåg. Degvätskan var inte vatten utan apelsinjuice. Brödet fick vi också smaka till middagen och det var jättegott.

Mannen som har denna park har fött upp denna 20 åriga åsna som heter rapunsin. Sen finns det över 200 till åsnor, hönor, kycklingar och getter. Dom fick vi gå runt och hälsa på sen.

Donkey farm

Denna lilla åsna hämtades för en vecka sen och är deras yngsta på parken.Donkey farm

Vi fick köpa påsar med godis till åsnorna för en euro. Det var nån torkad böna som dom älskar.

Självklart fanns det citrusfrukter som citroner och pomelos förutom hur många olivträd som helst då dom gör olivolja. Vi köpte med oss en liter citronolja. Detta olivträd är över  1500 år gammalt. Ett utav världens äldsta olivträd.

Efter åsnebesök blev det uppträdande, middag och alla kunde lära sig dansa. Det var så mycket folk så vi hoppade över dansen. Mat och fritt vin hela kvällen tills vi åkte hem halv tio. En rolig upplevelse att se och uppleva.