Trädgård, Vardagsliv

Höststädning utomhus

Så skönt att få det gjort

I går skulle det ha varit lite mulet väder, men det blev bättre än vad dom sa. Och det var jätteskönt då jag hade höststädning utomhus. Det är lika bra att få det gjort innan det kommer frostnätter och allt blir förstört. Så det blev rensning av blommor som stått på altanen – vilka ska jag hitta en plats inomhus och vilka skulle jag sätta i växthuset ?!

Höststädning utomhus

För ett tag sedan köpte jag gardiner som man kan ha utomhus. Dom var tunnare än vad jag trodde, men det är väl för att dom torkar snabbt när det regnar eller snöar. Gardinstänger och fästen låg också och väntade på att bli uppsatta. Och nu när alla bänkar är borttagna och blommorna så satte vi igår upp alltihopa.

höststädning utomhus

Gardinerna är lite långa och jag har tillfälligt satt upp dom med omtag. Eftersom dom är så tunna så tror jag att dom kommer att blåsa upp. Så idag ska vi åka till Ikea och köpa två stycken till gardinstänger och sätta nertill. Och så kan jag sy en “kanal” nertill på gardinerna och trä upp på stängerna. Det tror jag blir bra. Nu ska jag slippa sopa på altanen när det har snöat.

Nu är allt undanplockat

höststädning utomhus

Min höststädning utomhus fortsatte med blommor och krukor och nu är allt undanplockat. Växthuset kommer att få agera ett litet förråd i höst och vinter för alla bänkar jag haft på altanen under sommaren. Och dom kommer inte att få stå där nästa år. Det blev alldeles för mycket. I stället kommer vi att köpa ett större växthus med glas och använda bänkarna där inne. Det kommer att bli mycket bättre.

höststädning utomhus

Det var så mysigt att gå ut på altanen i går kväll när det var rent och snyggt och ljusen med timer lyste i varje hörna. Nu fattas det bara lite mysiga plädar som man kan ha i soffgruppen när man sitter där ute när det är kallare.