Pyssel - hemma, Trädgård, Vardagsliv

Nu är det verkligen höst

Så mörkt när vi vaknade

I morse var det nog den mörkaste morgonen vi vaknat till sen vi kom hem från Cypern. För på Cypern var det kolsvart också vid halv sex tiden innan solen gått upp. Så imorse fick man tända lampan inomhus för att inte trampa på hundarna. Så nu är det verkligen höst och ljus är tända varenda kväll för både mys och värme. För vi har inte satt på våra element än eller kört värmepumpen. Det har inte behövts när man tänder ljus på kvällen.

Nu är det verkligen höst

Som jag skrev i går har jag höststädar ute. Krukor och blommor flyttades från altanen och gardinerna inför snö och reng sattes upp i lördags. Dom ska bara sys längst ner så dom inte blåser upp. Så igår åkte vi till Ikea igen och köpte två till gardinstänger som vi satte upp nertill. Nu kan jag mäta gardinerna och sy en kanal.

nu är det verkligen höst

Vi köpte också tolv stycken ljung i olika färger. Åtta stycken satte jag på framsidan i lådorna framför fönstret och fyra stycken blev placerade i krukorna som sitter på altanstolparna. När dom kom upp så är det verkligen höst.

Ny vecka

I dag är det ny vecka och på morgonen när Christer hade åkt till jobbet så undrade jag vad det var som lät. Vi har såna där flyttbara plastgupp på gatan så jag trodde det var nån lastbil som körde över dom. Men efter en stund när jag tittade ut så förstod jag att det inte var det. Det var ju åskan. Ha ha ! Och under en stund var det ett himla liv och ni som känner mig vet vad jag tycker om det vädret. Men det gick bra.

Eftersom jag höststädade i helgen så tar man ju in saker också. Och dom har jag tagit hand om idag så nu är allt undanplockat inomhus också. Imorgon ska jag jobba så då är det skönt att allt är klart hemma.