FRAM bemanning, Kistamässan, Vardagsliv

Det blir en rolig utmaning

Det ska bli kul att prova på

I går påbörjade jag en utbildning genom FRAM bemanning som jag är anställd hos när det gäller Kistamässan. Men nu ingår även restaurang i Stockholm också och det är det dom jobbar med mest i Göteborg och Malmö. Men jag har ingen erfarenhet av restaurang, men skulle tycka att det vore kul att få pröva på med servering och annan service. Det blir en rolig utmaning tycker jag. Och nu kanske jag har chansen.

Det blir en rolig utmaning

Efter gårdagens utbildning tränade jag både på att bära glas och tallrikar och jag berättade om det igår kväll i ett inlägg. Och idag efter en dag med annat jobb återvände jag till Kistamässan och fortsatte utbildningen. Och jag kan säga på en gång att det gick bra.

Det blir en rolig utmaning

Det blir en rolig utmaning

Innan vi kom till slutet och ett roligt resultat så fick vi först och främst duka upp ett bort med sex stycken kuvert. Sen tränade vi lite på allt med servering och utplockning av allt i rätt ordning.

Det blir en rolig utmaning

Vid provet sedan så var det också självklart dukning, servering, upphällning av vin, bära ut tallrikar med mat, servera vid bordet, plocka av alla sex tallrikar vid bordet och ta ut glasen på bricka. Vi hade inget riktigt vin eller mat vid detta utan Fabian hade improviserat med vatten och annat vid bordsserveringen. Nu handlade det om att veta hur man gör och i vilken ordning. När det gäller maten så är det något man får ta vid plats då alla har olika mat och lägger upp olika. Det gäller att visa framfötterna för att lära sig och ha viljan att lära sig.

Nu får man passa på att träna hemma om det är någon som kommer och äter middag. Med både tallrikar och servering.

I morgon ska jag ut och fortsätta dela ut information om biljetter till grossister när det gäller el. Om två veckor är det elmässa i Kista så vi ser till att grossisterna kan förmedla det till sina kunder.