Vill du starta upp en restaurang?
Nästan så man borde starta upp en restaurang pga av mina goda kunskaper i matlagning
Har man en budget så kan man alltid starta en restaurang och då kan det vara bra om man också anlitar en kock som kan laga mat.
Det finns tex restaurang i Stockholm som ger sin kock 50 000 kr i månadslön för att han lagar god mat och för att han också ska ta på sig allt ansvar. Ju duktigare kock du har desto enklare blir det så klart att behålla de kunder som kliver in i restaurangen. Om du snålar på dina anställda så kommer de ej göra lika bra jobb då de tappar motivationen och kanske sjukskriver sig för att de verkligen inte orkar ta sig till ett jobb för en minimilön.
Hur du än gör så se till att belöna dina anställda ordentligt och kanske låta dem också roa sig med att spela för skojs skull så kan du be dem klicka här för att se vad som finns.
Nedan bjuder jag på en krämig pasta som går hem hos vem som helst.
Du behöver:
400 g tagliatelle
3 st kycklingfilé
5 dl vispgrädde
250 g körsbärstomater
2 st schalottenlök
4 vitlöksklyftor
65 g babyspenat
1 dl strimlade soltorkade tomater
2 msk kycklingfond
1 dl pastavatten
3-4 msk pinjenötter
Finriven parmesan
Färsk basilika
Salt & peppar efter smak
Olivolja1. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kyckling med salt och peppar och stek hastigt i stekpanna med olivolja.2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och sätt in ugnen i ca 15 min. Kycklingen ska vara vit rakt igenom när den är klar. Låt vila i folie innan du skär i den.
3. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten.
4. Finhacka lök och vitlök. Dela tomaterna på mitten. Stek lök och vitlök i olivolja. Tillsätt tomater och soltorkade tomater. Stek på medelvärme tills tomaterna blir mjuka.
5. Tillsätt grädde och kycklingfond. Låt sjuda på svag värme i ca 10-15 min.
6. Tillsätt 1 dl pastavatten i såsen och rör om. Vänd ner spenaten.
Smaka av med salt och peppar.
7. Rosta pinjenötter i en panna med lite olivolja i ca 2-3 min.
8. Blanda såsen med pastan och servera med kyckling, finriven parmesan, pinjenötter och färsk basilika😮💨🔥