Vardagsliv

Vill du starta upp en restaurang?

Nästan så man borde starta upp en restaurang pga av mina goda kunskaper i matlagning

Har man en budget så kan man alltid starta en restaurang och då kan det vara bra om man också anlitar en kock som kan laga mat.

Det finns tex restaurang i Stockholm som ger sin kock 50 000 kr i månadslön för att han lagar god mat och för att han också ska ta på sig allt ansvar. Ju duktigare kock du har desto enklare blir det så klart att behålla de kunder som kliver in i restaurangen. Om du snålar på dina anställda så kommer de ej göra lika bra jobb då de tappar motivationen och kanske sjukskriver sig för att de verkligen inte orkar ta sig till ett jobb för en minimilön.

Hur du än gör så se till att belöna dina anställda ordentligt och kanske låta dem också roa sig med att spela för skojs skull så kan du be dem klicka här för att se vad som finns.

Nedan bjuder jag på en krämig pasta som går hem hos vem som helst.

4 portioner 🍽
Du behöver:
400 g tagliatelle
3 st kycklingfilé
5 dl vispgrädde
250 g körsbärstomater
2 st schalottenlök
4 vitlöksklyftor
65 g babyspenat
1 dl strimlade soltorkade tomater
2 msk kycklingfond
1 dl pastavatten
3-4 msk pinjenötter
Finriven parmesan
Färsk basilika
Salt & peppar efter smak
Olivolja
1. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kyckling med salt och peppar och stek hastigt i stekpanna med olivolja.

2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och sätt in ugnen i ca 15 min. Kycklingen ska vara vit rakt igenom när den är klar. Låt vila i folie innan du skär i den.

3. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten.

4. Finhacka lök och vitlök. Dela tomaterna på mitten. Stek lök och vitlök i olivolja. Tillsätt tomater och soltorkade tomater. Stek på medelvärme tills tomaterna blir mjuka.

5. Tillsätt grädde och kycklingfond. Låt sjuda på svag värme i ca 10-15 min.

6. Tillsätt 1 dl pastavatten i såsen och rör om. Vänd ner spenaten.
Smaka av med salt och peppar.

7. Rosta pinjenötter i en panna med lite olivolja i ca 2-3 min.

8. Blanda såsen med pastan och servera med kyckling, finriven parmesan, pinjenötter och färsk basilika😮‍💨🔥

När du väl serverar denna på din restaurang garanterar jag att du kommer få in fler kunder. Är de dessutom känsliga mot gluten som finns i pastan så kan du kanske se till att de får glutenfri pasta.
Man kan spela ibland men inte alltid dvs spela när det inte finns så många gäster i restaurangen. Se till också att dina anställda får bekväma arbetstider och att de alltid har rena kläder på sig.
Det är otroligt viktigt med hygien på en arbetsplats för har man ej rena händer så kan gästerna bli sjuka och det är inte heller bra för vare sig dig, din personal eller dina kunder. Kunden har också alltid rätt oavsett hur mycket de än klagar på maten. Kunden betalar och du ska se till att de får sina önskemål tillgodosedda.
Utomlands är man mer mån om sina kunder då konkurrensen är jättebård. Därför ska du också se till att dina anställda även behandlar dina kunder bra. Behåll aldrig en anställd som inte kan behålla dina kunder för allt ska gå hand i hand som ekosystemet.