FRAM bemanning, Vardagsliv

Första serveringen gjord

Två dagars jobb

Nu är första serveringen gjord. I Oktober var vi några stycken från FRAM bemanning som fick göra första steget i en serveringsutbildning. Jag vet att vi är nyfikna på steg två också, men vi får se när den görs. Och i går var vi tre stycken som fick göra lite serveringsjobb. Pippi har gjort något liknande tidigare, men Elisabeth och jag är helt nya på dessa. Och nu har vi provat på detta. Och det gjordes ute på Gröna Lund och Tyrol. Mycket spännande, kul och lärorikt.

Första serveringen gjord

På utbildningen fick vi bland annat lära oss hur man bär tallrikar, dukar och plockar bort från borden. Och allt detta hade Elisabeth och jag i huvudet när vi åkte ut mot Djurgården. Vi hade inte en aning om vad vi skulle få göra så det gjorde oss lite nervösa. Men det är bara bra. Lite pirr i magen måste man ha.

Tyrol

Så när vi hittade vart vi skulle gå in fick vi hjälp med skjorta och förkläde och blev placerade där vi tillsammans med en kille som hette Olle skulle jobba. Borden var redan klara och det var bara bra då vi hade en del att lära oss. Då det var julbord skulle vi ta emot beställningar på dryck och lägga bongar på det och hämta i baren. Det var något som vi aldrig gjort så det fick vi självklart lära oss. Sen var det avplockning på borden när gästerna gick och hämtade tallrik efter tallrik på julbuffén.

Här har vi gänget som jobbade i söndags ! Pippi, Elisabeth och jag

Det gäller att kunna bjuda på sig

Ni som jobbar eller har jobbat i restaurang vet allt som ska göras och att det är en hel del att göra. Och det var det för oss också. Det är inte bara att servera dryck som vi gjorde och plocka av tallrikar. Disken ska också ner i disken – på rätt ställen – borden ska dukas om för nästa sittning och allt ska se rent och snyggt ut hela tiden. Plus att du måste se till att gästerna är nöjda och glada.

Jag hade några bord som jag till och med fick sig ett gott skratt tillsammans med mig då när jag gick förbi borden ville jag på ett enkelt sätt se om drycken var slut i ölflaskorna snabbt. Jag neg lite vid bordet och såg att dom var tomma eller inte och tog dom eller lät dom stå kvar. Rådet blev en liten grej utav detta och lite skämt oss emellan när detta skedde under dom fyra timmarna dom fick sitta.

Första serveringen gjord

Innan alla gäster kommer måste alla bord dukas med dukar, servetter, glas till dryck och vatten, dryckesmeny och ljus.

Första serveringen gjord

Detta bord skulle man vilja gå lös på och detta är bara en sida utav det av ett gigantiskt runt bord.