Vardagsliv

En avsminkad dag bland tomtarna

Men nu är det gjort och jag är riktigt nöjd

Måndag och ny vecka. Och idag hade jag extra mycket energi av nån anledning. Så när Christer hade åkt iväg vid sju tiden i morse så gick jag in i duschen och satte sen igång. Och idag blev det en avsminkad dag bland tomtarna. För idag gav jag mig sjutton på att all jul skulle plockas bort. Det tar längre tid än vad man tror då allt ska plockas ner och stoppas in i förrådet igen. Men jag gick lite längre då jag satte upp nya gardiner i matrum och vardagsrum som självklart måste strykas också. Så när klockan var åtta stod jag där med strykjärnet i handen och strök åtta stycken gardiner.

En avsminkad dag bland tomtarna

När jag ändå höll på så blev alla fönster på nedervåningen tvättade på insidan. Lika bra att göra allt ordentligt från början. Så det var väl också därför allt tog sådan tid. Och då jag var trött på hur det såg ut innan jul så ville jag prova nått nytt. Så jag letade fram några ljusare gardiner än vad jag köpte i helgen och satte bakom dom grå som jag köpt. Så det passade in till soffan och rummet i vardagsrummet.

En avsminkad dag bland tomtarna

Det var svårt att ta kort mitt på dan och jag gjorde ett försök nu senare på eftermiddagen så man kan se hur det ser ut och hur det blev. Jag blev i alla fall nöjd och fick också godkänt av mannen när han kom hem. Det ser likadant ut i matrummet som ligger bredvid vardagsrummet, men där hade jag inte några ljusa gråa att sätta upp så det fick bli några andra ljusa. Men det blev ganska bra ändå fast dom var lite korta. Men det får jag ta sen.

Sen har dagen fortsatt med att få in allt i förrådet och när Christer kom hem så var jag precis klar.

Ett minne på facebook

I dag kom ett litet gulligt minne upp på Facebook som jag måste visa. Detta är för sju år sedan då jag kom hem och hittade Robbi i min toffel i hallen där han låg och väntade på mig.

En avsminkad dag bland tomtarna

Detta är bara några dagar efter att vi hämtat honom och i år fyller han alltså åtta år. I dag är han en kille som väger drygt tre kilo och tror han är större än han är och skäller på alla som går på gångvägen ovanför oss. Som jag inte tycker om. Men med lite godis i fickan så …..