Vardagsliv

Tre dagar på Kistamässan

En blöt dag på lastgården

Så har det varit mässa i Kista och jag har jobbat tre dagar på Kistamässan. Jag startade på tisdagen med att hjälpa till på lastgården när alla skulle komma och fixa i sina montrar. Möbler, blommor, kaffemaskiner och mycket annat blev avlastat under hela dagen i snöovädret. Mitt på dan blev det plusgrader och blött så man fick hoppa mellan vattenpölarna för att inte bli totalt blöt om fötterna. Men vi har våra gula varselkläder så vi syns och våra skor med tåhättor då vi har truckar som kör hit och dit över lastgård och mässa.

Tre dagar på Kistamässan

Min dag två var i garderoben och när jag kom på morgonen och gick igenom mässan så var alla montrar klara och färdiglullade. Det är kul att gå igenom mässan innan alla besökare kommer och se alla montrar klara. Alla försöker få sin monter så fin som möjligt för att locka folk att gå just till dom.

Tre dagar på Kistamässan

Denna piedestal med platsblommor i var så fin så jag var tvungen att ta kort på den. Det fanns både kaffe, godis och popcorn men också spel i många montrar. Vi går ju aldrig omkring under själva mässan i mässhallen så det gäller att titta innan. Det kan bli en sväng och bara gå förbi under dagen, men annars är vi på våra ställen där vi jobbar under mässan.

Tre dagar på Kistamässan

Jag stod som sagt i garderoben på min andra och tredje dag jag jobbade. På kvällen den första mässdagen var det mingel som besökare hade anmält sig till och Robin Bengtsson var där och spelade en dryg timme.

Klart vi fixade kaoset

Den sista dagen på mässan jobbade jag i garderoben från elva och när klockan var halv fyra bytte Elisabeth och jag till våra varselkläder då vi skulle ut på lastgården.

Tre dagar på Kistamässan

Klockan halv tolv gick jag mot en utav scenerna då jag ville titta om Tareq Taylor hade kommit. Och där stod han och drack en kopp kaffe innan han skulle tala. Jag passade på att ta ett kort.

Mässan stängde fyra och då börjar dom som stått i montrarna att dra sig mot nödutgångarna som vi först öppnar för att dom ska kunna börja gå ut med sina grejer som stått i montrarna. Sen börjar kaoset när alla vill köra in sina bilar på lastgården för att fylla sina bilar med allt. Vi har inte så stor lastgård så det är ett visst antal bilar som kan köra in så det gäller att hålla koll på vilka som kommer först och vilka som är snabba.

Det kom bilar från två olika håll en stund så det blev lite visslar, visa stopp med hela armen och viftande på folk som trodde dom kunde tränga sig. Men självklart fixade vi kaoset och det var en del som gick förbi oss som sa : ni fixar alltid kaoset vid utflykten. Bra jobbat ! Det är dessutom extra kul när vi är två “tjejer” som gör detta.

En dryg vecka till nästa gång på Kistamässan

Nästa vecka är det ingen mässa, men jag ska jobba tre dagar med förberedelser inför nästkommande. Och nästa mässa är en mässa som vi får jobba lite extra på för det kommer att stå containrar ute på lastgården fyllda med mat. Det är nämligen fastfood och restaurang mässa då. Men det är bara kul.

Igår fredag så var jag och handlade lite. Då jag jobbat kvällarna så har det inte blivit några middagar här hemma tillsammans så det var behövligt. Dessutom behövde jag åka och köpa lite mer ljus. Det går ju åt en del här hemma. För det första älskar jag att tända ljus, men sen blir det också en bra värmekälla så man slipper sätta på elementen. Helgen kommer att vara lugn och jag kommer pyssla med sånt jag känner för. Ikväll är det också mello så det kommer vi titta på.