Vardagsliv

Spara tid när man lagar mat

Ni vet hur det kan vara när man ska laga mat varje dag och då vill man verkligen göra det effektivt.

Ett sätt att spara tid är tex om du någon gång lagar spagetti med köttfärssås så kan du spara köttfärsen till andra rätter. Du ska då inte frysa in köttfärssåsen utan du ska direkt dagen efter göra något annat med den. Tex så kan du fylla tomater med köttfärsen och lägga in i ungen. På detta sätt behöver du inte börja om från början och laga maträtterna.

Vi människor vill hela tiden spara på tiden för att på bästa sätt kunna göra något mer värdefull i livet. Man brukar säga att tid är pengar fast numera vill man säga att tid är något vi vill ta vara på för att koppla av. Tiden är värdefull och inte för att kunna tjäna mer pengar utan för att göra något vi kan njuta av.

När vi jobbar vill vi också spara tid på bästa sätt. Dels för att det också bli billigare dvs man kommer då behöva mindre personal och dels för att när man väl är färdig med jobbet då kan man gå hem tidigare. Detta kan då vara bra med en tidrapportering för att då vet man hur mycket tid man lägger på saker och ting.

Hur gör du för att spara tid?

Vi människor kan ta till olika metoder för att spara tid och räkna ut hur mycket vi lägger på olika saker. Tex nedan maträtt med squash har också sin tid. Att laga denna maträtt har inte tagit alls lång tid. En tidsrapportering även på restauranger som är stora kan också spara mycket tid och personal. Det finns tex fabriker som lagar färdiglagade frysta maträtter och här kan man verkligen tala om tidsrapportering för att verkligen spara in på personalen. För visste ni om att i en verksamhet så är det personalen som är den största kostanden. Därför har man gått över till maskiner för att spara in på så mycket personal som möjligt.

En snabb matlåda på 25 minuter

Denna måltid tog inte så lång tid att göra ca 25 minuter totalt. Det är som ni ser bulgur på bilden och squash plättar som jag har smetat ut till en deg först. Detta är en vegetarisk maträtt för er som är vegetarianer. Om ni dessutom är veganer så kan man steka den i rapsolja i stället för smör.

I bulguren har jag lagt in lite plommontomater och hackat purjolök för det ger en otrolig god smak till bulguren som annars kan bli väldigt tråkig. Om ni inte är veganer eller vegetarianer kan ni steka till lite lax till maten så får ni i er hela kostcirkeln på en och samma gång.