Vardagsliv

En kort period med påskpynt

Det blev trevligt med gäster

Christer och jag hade inte planerat något speciellt för påsken. Vi skulle äta lite gott, men det var det vi hade tänkt. Istället fick vi gäster och det blev ännu trevligare. För visst är det roligare att äta lite god påskmat tillsammans med fler än att sitta “själva”. Så det blev lite mer planering. Det tycker i och för sig jag är roligare för då fick jag duka bordet mer, planera lite mer mat och fixa till lite med påskpynt. För det hade vi inte tagit fram alls. Nuu fick det bli lite påskkärringar och kulor som det egentligen ska vara på påsken.

Det blev mer mat än vi trodde

Eftersom vi skulle få lite gäster så både bakade jag två olika sorters bröd, köpte lite mer chark och frukt, men ändå trodde vi inte att det skulle räcka. Det gjorde det kan jag säga för bordet blev fullt med mat så det var ett himla planerande för att allt skulle få plats till slut. Förutom för all chark och annat så fanns det självklart sill, potatis och ägg. Det är ju ett måste på påskbordet.

Christer och jag hade bestämt oss för att det skulle vara skaldjur på bordet i år. Jag äter ju inte inlagd sill och ville ha lite annat istället.

Det blev en del smått och gott runt hela bordet

Nu har påskpynt åkt ner i påsen igen

Måndag och annandag påsk! Allt vad påskpynt innebär har åkt ner i påsen igen och står nu i förrådet igen. Imorgon är det vanlig vardag igen och denna vecka är inget inplanerat. Mina naglar ska få ny färg på sig imorgon eftermiddag, men annars är det tomt. Hoppas på lite fint väder såsom det är idag. Just nu sitter jag på altan och ska ta fram trasa och rengöring för att torka av “rutan” i plexiglas som vi har mot soffgruppen. Sen blir det lite annat pyssel utomhus också. Det gäller att passa på medans solen är framme.