Arbete, Trädgård

Gott och blandat

Det är lillördag

Onsdag och jag har gjort lite gott och blandat. Det är mitt liv på en pinne och jag tycker det är både kul och inspirerande. Visst älskar jag att ha koll på allt då jag är en kontrollmänniska. Jag älskar också att ha en massa olika saker på gång. I vår planerade jag mitt växthus som jag köpt. Sen blev det all in och nu planerar jag redan nästa års plantor som jag vill ha då det blev lite “grötigt” i år. Plantor som jag satte i sommar som inte blev bra och som jag ska flytta på och så saker som ska göras i huset. Det är jag och ingen annan! Jag älskar att planera, fixa och göra to-do-listor. Jag försöker att lägga block och penna åt sidan och använda anteckningar på mobilen. Allt för att inte glömma något.

Det finns kvar lite gott och blandat i växthuset

Då jag gick all in i växthuset i somras och inte visste hur allt skulle bli så hade jag inte riktigt koll på allt. Nu har jag lite mer koll på det hur jag ska ha det i fortsättningen. En sak som jag provade att odla i våras var vattenmelon. Jag har gjort det förr men aldrig lyckats men i år gjorde jag det och jag har både googlat och skrivit frågor på grupper på facebook.

gott och blandat

Plantan och vattenmelonerna som finns i växthuset får stå kvar så länge dom kan. Jag har fått veta att själva “knorren” ska torka på dom och jag har några stycken. Dom kanske inte går att äta vad vet jag men det är kul att testa så blir dom bra så ska jag så nästa år också.

Jag fick hoppa in

På kistamässan har det i sommar varit dinosaurie mässa. Min kollega Elisabeth har jobbat på den vid inflytten och skulle göra det även vid utflytten som var i måndags och tisdags. Tyvärr så har hon varit sjuk några dagar med värsta hostan och febern så jag fick jobba istället.

gott och blandat

Bägge dagarna var lugna för min del och i går tisdag var det underbart väder så jag kunde sitta ute på lastgården och hålla lite koll när lastbilarna kom för att hämta allt.

gott och blandat

Vad händer framåt? Mer gott och blandat?

Jag vet inte om det är en hemlighet eller inte, men det bemanningsföretaget jag jobbar för kommer inte längre att bemanna Kistamässan. Jag och några till har fått pass några veckor fram nu tills det nya tar över och jag och några till sitter i valet och kvalet vad vi ska göra. Vi är en sammansvetsad familj som har jobbat tillsammans nu ett tag och jag älskar dom jag har jobbat tillsammans med sedan november 2021. Det är inte lång tid men vi har kommit varandra så nära och hörs av även privat.

Så vad min framtid nu ska ge vet jag inte riktigt än. Jag har sökt ett jobb som jag inte har fått svar på än. Nu sitter jag på nålar för att få svar på det som ni kanske förstår. Får jag inte det så gäller det att söka vidare.