Pyssel, Vardagsliv

Första dagen på året

Som vanligt är det lugnt denna dag

Vi var hemma igår på nyårsafton och bara tog det lugnt. Jag började att måla mammas hörnskåp som är brunt och Christer satte igång och förberedde allrummet på övervåningen. Vi har pratat så länge om att börja renovera där, men det har bara inte blivit av. Jag kanske hade börjat tidigare om jag hade fått hjälp med det Christer skulle göra haha. Så blir det ibland men nu är vi igång. Och idag är det första dagen på året och vi har fortsatt.

Nyårsafton

Som vanligt så kan inte folk vänta till klockan 00 innan dom börjar smälla raketer. Det var några smällar under dagen och vid tio på kvällen var det några familjer som gick upp på fotbollsplanen och sköt. Antagligen för barnens skull och det är tur att jag har hundar som inte bryr sig. Dom gick omkring i trädgården med raketerna ovanför sig precis som om det inte var något speciellt.

Christer och jag drack lite glögg på eftermiddagen och åt en enkel middag utan att behöva använda varken ugn eller spis. Det var ganska skönt.

nyårsafton
En enkel med god nyårsmiddag med räkor, hemmagjord sushi och ostbricka

Första dagen på året tillbringade vi med renovering

Måndag och första dagen på året. En sån där dag som alla tar det lugnt, käkar pizza och tillbringar lite tid framför tv’n. Vi har tagit det lugnt också men vi har också fortsatt med allrummet. Nu är det färdig målat för idag och imorgon måste jag gå runt i rummet för att se var det ska förbättras. Det är en gammal vävtapet som sitter i rummet och när man rollar så kanske det inte kommer in i alla små “hål”.

Första dagen på året
Färdig målat med färgen “soft shadow”
Första dagen på året
Här ser man skillnaden på hur det såg ut förut och med den nya färgen

Det är svårt att ta kort på färgen på väggarna för den ser så mörk ut. Det blir intressant och se hur den ser ut i dagsljus. Dessutom ska vi måla golvet vitt och dörrarna ska få vita dörrfoder.