Vardagsliv

Första dan i veckan fast det är tisdag

Tillbaka till dom vanliga rutinerna

Man kan säga att det är första dan i veckan fast det är tisdag. Det var ju nyårsdagen igår och dom flesta var lediga och tog det lugnt efter nyår. Så det kändes som om det var söndag igår kan man säga. Så nu är man tillbaka till dom vanliga rutinerna igen. Men det är ganska skönt. Gå upp tidigt även om man inte har lust och när man väl är uppe så är det skönt.

Christer åkte iväg i morse och jobbade första dan sedan innan jul. Så nu börjar det rulla fram saker i huvudet som jag vill ta tag i igen. Det första är att ta bort julen även om inte Christer vill. “Vänta i alla fall tills i helgen”! Ha ha ! Men jag ska smyga undan lite tomtar och småprylar medans ljusstakarna står kvar för en ljusskälla i fönstret.

Första dan i veckan
Tomtarna ryker men ljusstaken får stå kvar än så länge

Planer 2024?

Har ni några planer inför det nya året eller snurrar det på som vanligt? Jag både vill planera stort och brett men har blivit bränd förut när jag gjort det. Så nu blir det små planeringar istället. Små planeringar som man vet att man både kan påbörja och avsluta även om vissa kanske tar lite längre tid. Både när det gäller jobb, hem och privata saker. Det gäller bara att ta en dag i taget och blicka framåt.

Jag har börjat skriva upp lite saker som jag “vill” göra och nu när rutinerna är tillbaka ska jag försöka att inte göra alla på en gång. Ha ha! Men nu ska vi vara positiva och tänka framåt. Det är inte långt kvar till vår och det är ju det man längtar efter nu. Att kunna gå ut i trädgården i morgonsolen med en kopp kaffe. Bland annat då.