Arbete, Pyssel och hantverk

Hänt men inte hänt

Dagarna rullar på

Ja, vad ska man säga?! Det har hänt men inte hänt saker här hemma. Jag har varit hemma och det har inte hänt så mycket. Men ändå så har det hänt saker här hemma då vi renoverat allrummet. Det har varit bra att jag inte jobbat för tillfället då jag kunnat ta hand om massa saker och gjort en massa saker. Men ändå tråkigt att jag inte har jobbat. Totalt snurrigt, men jag hoppas ni förstår vad jag menar.

Hänt men inte hänt saker

Det som har hänt är att vi varje dag har fortsatt att renovera i vårt allrum på övervåningen. Det har målats – golv och väggar, satts upp dörrfoder och lister runt rummet. Sen har jag målat ett skåp på yttersidor och tre stycken dörrluckor för att göra det lite “roligare” och inte bara vitt eller väggfärgen.

Hänt Hänt men inte häntmen inte hänt
Hänt men inte hänt

Ikväll fredag har Christer fått upp både element och fönsterbräda. Elementet satte vi upp bara för att. i det här rummet är det så varmt på sommaren så det behövs inte. Och på vintern behövs det inte heller.

 

Hänt men inte hänt
Element och fönsterbräda uppsatt

När man håller på och målar så får man en kick och bara vill fortsätta. I alla fall jag. Vi har haft en bänk utanför sovrummet – mitt emot det målade skåpet som har en grå dyna och var “trävit”.  Jag målade den också när jag ändå var igång. Det är många bollar i luften på en gång. Men det klarar jag och jag tycker om det. Att blanda att göra saker hemma, jobba och ta hand om sig själv. När det gäller att ta hand om sig själv finns det macadamiaolja. Den är bra både om man har torr hud eller torrt hår. 

Hänt men inte hänt
Bänk som också fick bli i samma färg som väggen

Det som också hänt

Jag jobbade några dagar på Fast Food mässan på Kistamässan också. Full fart som vanligt när det gäller den mässan med mycket besökare och många utställare. Jag kände igen många utställare från förra året och dom kände också igen mig och andra som jobbat. Det är kul när man hör utställare komma med den kommentaren och få credit för ett bra jobb.

Hänt men inte hänt
En utav utsällare på Fast food mässan

Mello

Jag vet att det finns många tycken när det gäller mello. Antingen så brukar man se på den eller så har man aldrig sett på den. Jag är uppvuxen med mello då mamma och jag alltid har tittat på den. Sen blev det en tradition och mina barn har sett den tillsammans med oss. Och tillsammans med vänner. Antingen har vi ätit mat samtidigt som vi såg på den eller så var det snacks. Det är nog en del som känner igen sig. Och en del som inte vill säga att dom brukar titta på den.

“Titta du”

Christer brukar säga att han inte vill se det då han tycker att det är “skräp”. Och samma sak förra helgen då första mello va. Han började med något men det slutade med att han också satt och tittade. Jag tror han va lite nyfiken ändå. Ha ha.