Bak - Mjuka kakor, Julen 2022, Vardagsliv

Lite förberedelser

Även om det inte blir som planerat

Även om denna jul inte kommer att bli som vi tänkt och planerat så får man göra det bästa av det. I dag har jag gjort lite förberedelser som Christer inte tycker är nödvändigt. Det på grund av att det blir som det blir. Men vi kommer att försöka njuta så gott vi kan ändå. Det kommer fler julaftnar.

Lite förberedelser

Sedan vi kom hem från Ullared i lördags eftermiddag har jag besökt några butiker. Både i söndags och i går måndag har jag gått ut både i mataffärer och apotek för att leta efter pepparmyntsolja. Och idag blir det nog sista dagen jag försöker. Och det jag har letat efter är pepparmyntsolja. Jag trodde det bara fanns i matbutiker, men fick tips från Sandra att det kan finnas på apoteket också.

Lite förberedelser

Men jag startade denna morgon med att lägga in sill till familjen. Jag äter inte själv sill, men då mamma lagt in sill varje jul, påsk och midsommar tänker jag ta över det nu. Så får vi se om det är nån annan som fortsätter med det efter mig sen. Och när jag ändå höll på så ville jag göra någonting annat också.

Lite förberedelser

Förra veckan såg Christer och jag på “Julens alla bak” med Tina och Johan och då bakade han en mjuk pepparkaka. Den jag gjorde för ett tag sedan är slut och jag ville prova ett nytt recept. Dessutom såg det så gott ut när han hade använt mandelflarn istället för ströbröd. Och man får inte vara snål med det för då fastnar kakan. Min fastna inte, men efter att ha petat ner en kniv i formen så släppte det. I receptet hade det också skrivits ner att Tina vill ha tranbär i sin kaka och det hade jag i frysen så det åkte ner lite av dom också.

Ikväll när Christer kommer hem  ska vi smaka. Och vill du själv baka den så sök på “mjuk pepparkaka Johan” så kommer den upp. Finns på köket,.se !