Mat & bak, Vardagsliv

Både nytta och onytta

Ibland måste man

Åtta dagar sedan det var nyårsafton. Många har varit lediga precis som jag, Christer har jobbat så jag har kunnat göra lite som jag velat dom dagarna och jag har både passat på att vara nyttig. Både nytta och onytta kanske jag ska säga. Och när jag varit onyttig har jag inte gjort en enda dugg utan bara varit, tittat på serier och haft det skönt. För det har varit lite mycket privata saker sim hänt och då behöver man få andas ibland. Det är lika bra att passa på när man kan.

Både nytta och onytta

Jag har äntligen öppnat min enskilda firma igen. Det för att jag är skribent på blogportalen Blogbiz.se där jag hoppas få lite mer att göra nu när det är klart. Nu måste jag bara lära mig allt det där med moms, öppna konton så jag kan särskilja firman med mina privata och sen ett extra konto där jag kan lägga undan för momsen. Har också funderat på att starta bokföringsprogrammet Bokio för lite hjälp då det var så länge sedan jag höll på med bokföringen. Inget konstigt egentligen med debet och kredit, men när man ska hålla koll på momsen också så är det kanske lika bra.

Både nytta och onytta

God rätt från Fredriks fika

Då vi var ensamma på jul och nyår så hade vi inte så mycket julmat över som vi har varit tvungna att äta i flera dagar. Så vi har ätit en massa blandad mat. Och bland annat denna rätt som jag hittat på Fredriksfika.allas.se som var en Vitkålsfräs med kyckling som var supergod. Gott när man inte vill ha varken potatis, ris eller pasta. Denna kommer jag absolut att göra igen. På bilden kanske det är lite mycket nötter. Men jag var saltsugen och tycker att det är gott med nötter i maten.

I morgon är det ny vecka och det är väl egentligen först nu som vardagen kommer igång på riktigt. Och det är väl lika bra att sätta fart med det. Jag ska kolla vad vi har för mat i frysen bland annat så jag kan skriva upp och göra en meny för veckan. Tycker det är ganska skönt att veta vad man ska äta och se till att det som behövs finns hemma. Sen ska jag också så lite frön som jag varit på väg att göra i flera dagar. Jag har också beställt lite mer “roligare / ovanligare” frön som jag ska sätta. Jag kommer på mer och mer saker jag vill göra så det är lika bra att jag slutar här. Ha ha !