Mat & bak

Kladdkaka med maräng och frystorkade hallon

Det här receptet hittade jag på en utav facebook’s sidor.

Jag tyckte det lät så gott med dom frystorkade hallonen. Jag har aldrig använt eller provat det och jag blev smått överraskad. Det smakade så mycket hallon. Mer än jag trott. Denna kaka går jättesnabbt att göra och jag kommer garanterat göra om den.

150 g smör

100 g mörk choklad

1,5 dl socker

0,5 dl kakao

1 tsk vaniljpulver

flingsalt

4 äggulor

2,5 dl mjöl

2,5 tsk bakpulver

2 msk färdigbryggt kaffe

4 äggvitor

2 dl socker

frystorkade hallon

Ugn 

175 grader

 

Smält smöret i en kastrull som du använder till hela receptet.

Ta kastrullen från plattan och tillsätt chokladen som du hackat i mindre bitar.

Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och en stor nypa flingsalt.

Rör i äggulorna en i taget.

Sikta ner mjöl och bakpulver.

Om du tycker smeten är för fast kan du hälla i ca 2 msk kaffe så att den blir lite mer kladdig och seg.

Häll ner smeten i en springform. Den jäser inte mycket utan blir rätt platt så ha inte för stor form.

Vispa äggvitor och socker till hårt skum.

Tillsätt så mycket frystorkade hallon som du vill. Jag köpte en ganska liten påse men hade i allt.

Skeda över marängen över kladdkakssmeten och sätt in i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Jag visste inte om min riktigt var klar efter den tiden då man har marängen ovanpå, men min blev lagom kladdig och marängen fick fin färg.