Mat & bak, Vardagsliv

Min första citronmarängpaj

Nån gång måste man ju testa

Efter att ha tittat på Hela Sverige bakar på tv och efter det har jag gjort min första citronmarängpaj. Jag har alltid trott att det är jättesvårt, men det var det inte. Så denna kommer jag att göra flera gånger. Marängen fick jag hjälp med av Michis då hon och Daniel kom över på middag igår lördag. Alltid kul med spontanmiddagar tycker jag.

Citronmarängpaj

Den citronmarängpajen som jag gjorde var efter Camilla Hamid och med kondenserad mjölk. Det kanske det är i dom flesta pajerna.

citronmarängpaj

Den enda skillnaden på receptet var marängen mot vad vi gjorde. Michis har ju gjort så mycket maräng så jag litar på henne och gott blev det.

citronmarängpaj

Det blev lite god middag också

Della var också med och den här gången fick hon träffa mina hundar lite mer. Lillan lite avvaktande och Under brydde sig inte. Det var bara Robbi som är lite för mycket på, men det blir väl bättre med tiden.

En söndag där det har gjorts lite hemma

Både igår och idag har Christer och jag fått lite gjort här hemma. Christer har satt upp ett tak han beställt till värmepumpen, bilen har blivit tvättad och ljusslingan är uppsatt i trädgården på baksidan. Sen har det blivit tvätt och under tiden har jag sprayat några högre vaser blanka svarta. Dom var lila från början men passar inte in någonstans. Nu kan jag köpa lite högre torkade blommor eller kvistar och sätta i dom. Dom har varit mammas och jag har inte velat kasta dom. En sak till som har varit mammas är en adventsstake med 12 ljus. Den är eller har varit röd och nu har jag grundat den och ska måla den grå för att passa in i vardagsrummet.

I morgon är det måndag och veckan som kommer har jag inget jobb. Då får jag passa på att göra saker som att plantera i en stor kruka – löklasange. Man kanske skulle ha gjort det lite tidigare, men jag ska göra det nu i veckan. Sen ska jag fortsätta mitt sökande på jobb. Kistamässan har ju inte så mycket mässor så man måste ju ha lite annat att göra också.