Arbete, Familj

Det har varit många känslor denna vecka

Man får passa på att gå ut när det inte är kaos i vädret

Även om jag varit hemma ganska mycket eller kanske väldigt mycket så har jag inte varit här inne. Så nu är det dags tycker jag. Det har varit många känslor denna vecka och en del telefonsamtal till fd – eller nuvarande – arbetskollegor och bemanningsföretag. Den ena säger si, den andra säger så så det verkar som ingen har pratat med varann innan och efter jul. Jag började trycka på så fick igång snacket. Kanske inte med varann, men att det kanske ordnade upp sig. Jag hoppas det i alla fall. Men denna vecka är den första veckan som jag inte jobbar på Kistamässan sedan 2021. Känns helkonstigt. Sen sitter jag och väntar på schema inför nästa vecka.

Många känslor

Med det sagt så kan jag också säga att för att slippa den här oron och inte veta någonting så kommer jag fortsätta söka jobb. Jag är i den åldern att jag inte kommer att kämpa för att få en ny eller häftig karriär. Jag skulle med ett leende sätta mig i kassan i någon butik i närheten. Inga problem alls.

Även om det har gått en vecka sen jag var här inne så har det inte hänt så jättemycket. Onsdagen bjöd på ett snöoväder och gul varning och på eftermiddagen hade det snöat och blåst så mycket att jag inte såg ut genom fönstret. Torsdagen började på ett sätt som man vet kommer att hända, men som ingen vill ha – ett telefonsamtal där man får reda på att en familjemedlem har somnat i. Christers pappa somnade in i hemmet och det var någonting han ville själv. Han ville inte hamna på sjukhus och bli ett kolli och det är något vi förstår. Speciellt jag då både Enar och mamma somnade in på sjukhuset. Det var Siverts hjärta som inte klarade av det längre pga hans njursvikt. Det var många känslor den dagen.

många känslor

Dax att ta hand om övervåningen

Då vädret blev bättre på torsdagen så passade jag på att åka ut en sväng. Dessutom ville jag köpa en ny hundsäng till killarna där dom sover på nätterna. Och för att slippa höra när Under hoppar ut och in i sängen så köpte jag också en matta på Ikea som jag la dit. Jag blev faktiskt riktigt nöjd.

Det ser väldigt tråkigt ut just nu, men vill inte göra iordning för mycket i allrummet då det är en del kvar: dörrfoder, lister runt rummet, element ska upp, fönsterbräda och gardinstång. Men jag ville få in killarna i alla fall.

Det blev en lång vecka utan vila

Jag har varit hemma hela veckan förutom några ärenden och Christer har jobbat som vanligt måndag till fredag. Den där helgen som man brukar ha har vi inte haft denna vecka. Christer var och “jobbade” i lördags också. Hans jobb har fått ny lokal så dom flyttade alla saker och satte ihop möbler hela dagen. Jag fixade hemma och både bakade en blåbärskaka och förberedde middagen innan Christer kom hem.

Christer är ju från Västerås där resten av hans familj bor så igår söndag åkte Christer hem till sin mamma. Hans bror och syster har varit hos Irma och sett till att hon mår bra efter att Sivert somnade in i torsdags. Jag tog väldigt illa vid mig av detta även om vi visste att det kunde ske när som helst. Det är 2,5 år sedan mamma somnade in och ibland kommer det fortfarande över mig med många känslor. Det var nog det som hände när vi fick samtalet. Dessutom tyckte jag att det var bättre att först och främst ska Irma och Christer med syskon träffas. Och när Christer kom hem så fick jag veta att Irma mår ganska bra och planerar och fixar. Det var så mamma också gjorde. Man kör på.

Det blev ett långt inlägg men det har också gått en vecka och det har varit många käslor.  Ute blåser det och småregnar så att gå någon längre promenad idag blir det inte tal om. Även om många skulle säga: det är bara att ta på dig.